Ies la iveală detalii șocante în cazul crimei din Târgu Mureș. Principala suspectă, fosta iubită a bărbatului ucis, a recunoscut că a plănuit totul vreme de două săptămâni.

Era la capătul răbdării după scandaluri și violențe repetate. Inculpata a implicat-o și pe mama sa. Femeia a fost surprinsă în timp ce voia să scape de cadavru, pe care-l ducea cu un tomberon. Protecţia Copilului a preluat-o pe fetița de opt ani sub ochii căreia s-au petrecut toate scenele dure dintre părinți, inclusiv crima.

Suspecta principală a fost audiata de procurori şi ar fi mărturisit cum a ajuns să îşi ucidă fostul partener. Nu a acţionat impulsiv, ci şi-a pregătit acţiunea din timp. Era sătulă, spune mama femeii, de abuzurile repetate ale bărbatului.

Kiss Maria, mama: ”În fiecare zi a fost beat, a bătut-o pe fiica mea şi pe nepoţica mea. E distrusă de tot. A fost poliţia aici de multe ori şi nu a făcut nimic, degeaba am chemat-o".

În urmă cu două săptămâni, femeia ar fi cumpărat un topor şi un tomberon. I-ar fi spus mamei ei ce plan are, apoi a aşteptat vizita fostului iubit.

Emilia Fărcaş, purtător de cuvânt IPJ Mureş: "Bărbatului în cauză i-ar fi fost aplicate mai multe lovituri cu un corp concondent de către o femeie, în urma căruia a survenit decesul acestuia. Ulterior, femeia cu ajutorul mamei sale, ar fi introdus cadavrul într-un tomberon cu scopul de a îngropa cadavrul în pădure".

În fața instanței, suspecta a recunoscut premeditarea crimei, iar magistraţii au decis arestarea ei pentru omor calificat. Mama acesteia, considerată complice la crimă, a fost lăsată în libertate.

Fiica suspectei, în vârstă de 8 ani, a fost preluată de specialiştii de la protecţia copilului şi va asjunge în grija unei familii de asistenţi maternali.

Doru Constantin, purtător de cuvânt DGASPC Mureş: ”Pentru perioada nedeterminată acest copil rămâne în custodia noastră. Acesta este obiectivul primordial consiliere psihologică pentru astfel de traumă”.

În trecut, femeia de 42 de ani a cerut ajutor autorităţilor. În urmă cu trei ani a depus o plângere pentru agresiune însă, în cele din urmă şi-a retras-o. Vecinii ştiu că cea care acum este acuzată de crimă, era o victimă a violenţei domestice.