Hotii care s-au napustit asupra unei femei accidentate, prinsi. "Au vrut sa-i smulga si cerceii"

Dată publicare: 20-04-2012 13:55
Dată actualizare: 17-10-2012 13:20


Cei doi indivizi care au jefuit in plina zi, la Craiova, o femeie intinsa pe trotuar, in stare de soc, dupa ce fusese lovita de o masina, au fost prinsi de politisti.

Suspectii, un barbat si o femeie de etnie roma, au scotocit in geanta victimei, in timp ce ea zacea, plina de sange, pe asfalt. Si mai grav este faptul ca nimeni nu a intervenit.

Intr-o marturie tulburatoare, victima le-a povestit anchetatorilor ca a simtit cum hotii au incercat sa-i smulga cu brutalitate si cerceii si cu ultimele puteri, si-a dus mainile la urechi, sa nu fie mutilata.

Imaginile au scandalizat opinia publica. In scurt timp, politistii din Craiova au reusit sa-i gaseasca pe cei care, fara sa le pese daca victima intinsa pe asfalt are nevoie de ajutor, au jefuit-o.

Femeia, care fusese izbita violent de o masina petrecerea de pietoni, zace in stare de soc pe trotuar. Un barbat cu sapca neagra ii ia o parte din lucruri, fara nici o remuscare.

Revoltator este faptul ca nimeni nu intervine. La scurt timp, o femeie cotrobaie in geanta victimei si ascunde niste bani in camasa.

Mai mult, cu un comportament aproape animalic, cei doi au privit victima in ochi si au incercat sa-i smulga si cerceii. Declaratia data de fata victimei, este tulburatoare: "Mama a vazut femeia cum se apropia de ea si o privea in ochi gata sa-i ia aurul de pe ea, moment in care mama si-a astupat urechile sa nu-i ia cerceii".

Victima a fost transportata la spital cu soldul zdrobit in urma accidentului. Acum, isi revine cu greu atat din soc.

Politistii i-au chemat la audieri pe cei doi hoti. Prima a fost identificata femeia, care luata la intrebari, ea le-a spus cum se numeste complicele ei.

Comisar sef Mauriciu Popa, seful Politiei Craiova: "Hotii si-au recunoscut fapta, au recunoscut tot ce s-a intamplat. Este vorba de o femeie de 35 de ani si un tanar de 19 ani".

Tot in acest caz, primarul Craiovei, Antonie Solomon a facut astazi o declaratie socanta. Incercand sa arate ca orasul nu este al interlopilor - desi evenimentele din ultimii ani il contrazic - el a spus ca, oricum, hotii n-au gasit mare lucru asupra victimei: "Femeia are grave probleme psihice. Traieste o drama materiala, deci nu putea sa aiba teancuri de bani in poseta si in geanta, ca sa o buzunareasca infractorii.Nici macar n-a depus plangere la politie. Daca depunea plangere, politia o ducea la sanatoriu si de asta n-a vrut sa depuna plangere".

Dincolo de aceasta atitudine cel putin ciudata, ancheta merge inainte. Cei doi hoti risca pana la 15 ani de inchisoare.


VIDEO PROTVPLUS.RO