Explozie puternica produsa intr-un bloc din Focsani. O femeie de 74 de ani a suferit arsuri grave si a fost dusa la spital

Dată publicare: 06-09-2016 18:05
Dată actualizare: 09-09-2016 06:52


O explozie puternica a zdruncinat din temelii marti dimineata, un bloc cu patru etaje din Focsani. Deflagratia s-a produs in apartamentul unei femei de 74 de ani, care a suferit arsuri grave.

Locuinta victimei a fost distrusa, la fel si usile de la apartamentele vecine. Pompierii spun ca explozia s-a produs din cauza unei acumulari de gaze. Cel mai probabil, femeia de 74 de ani a uitat deschise gazele in bucatarie, iar dimineata, cand a vrut sa aprinda lumina, o scanteie a fost suficienta pentru a declansa dezastrul.

Batrana a suferit arsuri de gradul 1 si 2 pe aproape jumatate din suprafata corpului si a fost dusa de urgenta la spitalul din Focsani. Medicii spun ca starea ei este grava si se gandesc sa o transfere la o clinica din Bucuresti.

Din fericire, explozia nu a fost urmata de un incendiu. Chiar si asa, oamenii din bloc s-au sperit cumplit si si-au parasit apartamentele pana cand pompierii si cei de la societatea de gaze i-au asigurat ca pericolul a trecut.

Deflagratia s-a produs in jurul orei opt, marti dimineata, cand majoritatea locatarilor erau acasa. Explozia a zduncinat imobilul din temelii. Oamenii au crezut ca este cutremur. Apartamentul batranei este distrus complet. Peretii au cazut, de asemenea, mobilierul a fost afectat, iar usa de la intrare a fost spulberata.

Locatara: "Eu am zis ca e cutremur, eu m-am pierdut. Am iesit repede, nu stiam ce se intampla."

Locatara: "Am simtit o bubuitura puternica la care nu am putut sa realizez ce e. Eu am zis ca e cutremur si am stat pe loc si m-am dus la usa, sa ies afara pe usa, nu am putut pana nu au venit pompierii."

Suflul exploziei s-a simtit si in exteriorul blocului. O tanara care trecea prin zona a fost prima care a sarit sa le acorde locatarilor primul ajutor.

Martora: "Am luat-o prin sticle, lemn, ce era pe scara. Femeia era arsa, hainele de pe ea, peretii daramati, am rupt hainele de pe ea, m-am dus pe hol am intrerupt gazele."

Batrana de 74 de ani a fost transportata de urgenta cu o ambulanta la spitalul din Focsani.

Alina Cosma, purtatoarea de cuvant a Spitalului Focsani: "Medicii au diagnosticat-o cu arsura termica, grandul 1 si 2, in regiunea faciala, axila dreapta, parcelar torace anterior si posterior, mana si brat bilateral."

Pompierii au stabilit ca explozia a fost declansata de o acumulare de gaze.

Valerica Zalinca, fiica victimei: "A lasat butelia deschisa si cand a intrat in casa, imi spunea ca a aprins butonul."
Reporter: "Care buton?"
Valerica Zalinca: "Cand a aprins lumina s-au spart toate geamurile, s-au spart usi la vecini."

Cristina Duta, purtatoare de cuvant ISU Vrancea: "In urma deflagratiei a fost afectat apartamentul in proportie de 80 la suta, precum si usile apartamentelor invecinate."

In apartamentul in care s-a produs explozia locuia si o nepoata a proprietarei. Din fericire, fata a scapat teafara.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO