Ce s-a intamplat de fapt la 4:50 si 5:55 in noaptea in care o femeie a fost lasata in travaliu pana cand i-a murit fetita

Ultima actualizare: 15-09-2014 07:13

Acuzati ca au lasat o gravida sa se chinuie 8 ore, pentru a aduce pe lume o fetita moarta, medicii de la maternitatea "Elena Doamna" din Iasi se apara.

 

Doctorii sustin ca bebelusul a murit din cauza unor complicatii, iar pacienta ar fi fost vizitata de 4 ori de medicii de garda. Sotul ei, spune insa, ca nici un doctor nu a venit la ea peste noapte. I-a cautat prin spital si nu i-a gasit, iar copilul pe care il asteptau de mult a murit la nastere.

Conducerea maternitatii sustine ca in noaptea in care pacienta de 26 de ani s-a internat, se aflau in spital atat medicul de garda de la Obstetrica, cat si cel de la Ginecologie. Amandoi ar fi monitorizat-o atent pe femeie.

"Au fost facute 4 trasee de urmarire a mamei si a fatului la 12.30, la 2.40, 4.50 si 5.55. Din pacate, pe fondul fragilitatii fatului probabil ca s-a produs decesul", spune Razvan Socolov, director medical al Maternitatii "Elena Doamna" din Iasi.

Complicatiile sarcinii ar fi aparut dimineata, cand s-a hotarat cezariana. Insa copilul, cu o greutate de 4 kg 400, nu a putut fi salvat. Sotul femeii acuza ca gravida a trecut prin chinuri groaznice si nimeni nu a vizitat-o o noapte intreaga. Sarcina a avut o evolutie buna, iar parintii asteptau o fetita perfect sanatoasa.

"La ora 4.50 si 5.55 in sala de travaliu unde se afla sotia mea nu era absolut nimeni, nimeni. I s-a spus de moasa ca ai vrut sarcina normala, astea sunt durerile, trebuie sa rabzi. Am cautat tot spitalul si nu am dat peste nimeni", spune sotul femeii.

Barbatul spune chiar ca dimineata, inainte ca sotia lui sa fie operata, a dat nas in nas, in poarta spitalului cu una dintre doctoritele de garda, care abia atunci ar fi venit la maternitate.

Filmat cu camera ascunsa un angajat al spitalului confirma lipsa de interventie a medicilor din maternitate si spune chiar ca subalternii care indraznesc sa ii trezeasca pe doctori in toiul noptii sunt aspru pedepsiti.

"Eu daca ma duceam si trezeam pe cineva din somn ... el se duce si scrie si face referat la portar. Eu mai am vreo doua la ei. Cati n-or fi fost schimbati aici din cauza asta, ca le-au facut rapoarte?!"

Sotul femeii a facut plangere la politie si la Colegiul Medicilor. Sapte doctori trebuie sa dea explicatii pentru cele intimplate. Anchetatorii vor analiza si inregistrarile camerelor de supraveghere din spital, plasate atat in curte, cat si in fata salii de travaliu.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO