Alertă în Dolj, după ce o fetiță de numai 3 ani a fost confirmată cu COVID-19. În casă mai locuiau alți 11 copiii

Ultima actualizare: 22-08-2020 19:53

Este alertă în Dolj, după ce o fetiță de numai trei ani a fost confirmată cu virusul SARS-CoV-2.

Ea a fost transportată de urgență la spitalul din Craiova. În aceeași casă trăiesc alți 11 copii, între care și un bebeluș de o lună. La nivel național, autoritățile anunță încă 1.189 de noi îmbolnăviri. Din nefericire, peste 500 de oameni se luptă cu infecția în secțiile de terapie intensivă.

Copila de trei ani s-a plâns că o doare în gât. Speriată, mătușa ei a dus-o la spitalul din Băilești, iar medicii au confirmat în urma testului, că este infectată cu SARS-CoV-2.

Florin Cocoșilă, purt. de cuv. al ISU Dolj: „Am fost chemați la Băilești să transportăm un pacient de trei ani confirmat cu Covid la Spitalul Victor Babeș din Craiova."

Potrivit unor surse medicale, fetița este în stare bună, nu are febră, dar tușește. În paralel, Direcția de Sănătate Publică a început ancheta epidemiologică. Toate rudele pacientei sunt în carantină. Este vorba despre 20 de persoane.

Pe lângă acest caz, DSP Dolj monitorizează alte 25 de noi îmbolnăviri. La rândul său, premierul Lodovic Orban a tras un semnal de alarmă.

Ludovic Orban, premierul României: „S-a văzut foarte clar că o lungă perioadă de timp DSP-urile au fost uitate și tratate ca o Cenușăreasă și s-a văzut cât de importante sunt. Aici trebuie să facem investiții masive în digitalizare, în recrutarea personalului, pentru că, din păcate, DSP-urile au fost subdimensionate și lipsite de un personal care să aibă cu adevărat capacitatea de a face față provocărilor."

La nivel național, Capitala rămâne lider în topul îmbolnăvirilor. În București și Ilfov au fost confirmate 192 de cazuri.

Dureros este că pentru 37 de oameni, Covid-19 a reprezentat un capăt de drum. Între aceștia, doi pacienți nu aveau alte boli asociate. Unul dintre ei nu împlinise nici măcar 30 de ani.

Ministrul Sănătății crede că situația se poate stabiliza.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „Suntem pe acea marjă de stabilizare. Vor urma, posibil, două zile cu număr mai mic, pentru că avem teste mai puține. Să vedem și săptămâna viitoare.”

Oficialul a făcut un nou apel responsabilitatea oamenilor, singurii în măsură să limiteze transmiterea comunitară a virusului.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO