Escrocherie cu tigai-minune si vraji intr-un sat din Brasov. "Cred ca a fost o magie, a doua zi imi huia inca capul"

Ultima actualizare: 20-07-2015 07:12

Un cuplu din judetul Brasov, sot si sotie, lanseaza un semnal de alarma asupra unei noi metode prin care sunt escrocati oamenii de buna credinta.

 

Cei doi au fost pacaliti de niste indivizi care le-au spus ca au castigat o serie de produse performante: tigai, ustensile pentru gatit si aparate de masaj care fac adevarate minuni, insa trebuie sa plateasca, pentru a intra in posesia premiului- un mic impozit. Asa au reusit sa plece cu tot aurul din casa bietilor oameni. Escrocii umblau imbracati la costum si se dadeau drept directori de marketing la o mare firma. Unul era - chipurile – inspector la Fisc, si verifica legalitatea tranzactiilor.

Sotii, mult prea increzatori, au primit "in dar" de la escroci o razatoare, o tigaie, doua aparate de masaj si unul pentru alinarea durerilor de spate. Au dat insa ca "impozit" verighetele, cerceii din urechile femeii, un inel, un lant cu medalion si 140 de lei.

Prima data ne am bucurat, am zis, Doamne a dat norocul peste noi!. Dar apoi au inceput ca trebuie sa platim niste taxe. Am zis nu avem bani”, povestesc pagubitii. Asa ca le-au dat escorcilor practic tot aurul din casa. A doua zi oamenii si-au dat seama ca au facut o prostie. Produsele cumparate erau de proasta calitate si nu valorau doua parale. In plus, oamenii se simteau rau si banuiesc chiar ca necunoscutii le-ar fi facut vraji.

Parca aveam capul intr-un butoi, transpiram in exces, aveam asa o apasare in piept si nu-mi explicam de ce”, spune femeia. Sotul ei e de aceeasi parere: “Nu stiu, nu inteleg, cred ca a fost o magie sau ceva, a doua zi dimineata imi huia inca capu, i-am zis Mariano cred ca am luat o teapa. Si in curte acasa, la mine. Cand stau si ma gandesc mor de ciuda”, spune barbatul.

Pagubitii s-au plans politistului din sat, iar anchetatorii i-au identificat pe suspecti si le-au perchezitionat apartamentul. Au gasit acolo mai multe contracte de amanet. S-au efectuat deschinderi la casele de amanet respective, prilej cu care politistii au gasit peste 100 de grame de aur.

Politistii sunt convinsi ca escrocii au facut mai multe victime in satele din judetul Brasov si le recomanda pagubitilor sa depuna reclamatii.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO