Elev de liceu zdrobit in bataie in sala de clasa de sapte indivizi. Agresorii au fost audiati o noapte intreaga, la Politie

Ultima actualizare: 08-06-2014 07:07

O sala de clasa a unui liceu din Vaslui a devenit ring de lupta. Intr-o pauza, mai multi indivizi care nu invatau acolo au reusit sa intre nestingheriti in cladire, fara sa dea socoteala nimanui.

Au asteptat sa plece dascalul, apoi au blocat usa si s-au napustit asupra unui baiat de 16 ani, care a ajuns apoi la spital zdrobit in bataie. Agresorii sunt cercetati acum de politisti, iar conducerea liceului face propria investigatie.

In urma cu trei saptamani, baiatul de 16 ani a avut o altercatie cu cativa elevi de la un alt liceu din oras. Acum, crede el, acestia ar fi vrut sa se razbune.

"Au venit si l-au batut in clasa. Doi au tinut de usa, au baricadat usa si altii l-au luat la pumni, in sala de clasa, in pauza. Erau 7", spune un coleg.

Martori la scenele violente au fost si alti colegi de-ai tanarului. Insa niciunul nu a avut curaj sa intervina, mai ales cand au vazut ca unul dintre agresori e inarmat si cu o bara metalica. Abia dupa ce indivizii au plecat au strigat dupa ajutor.

Dr. Dan Ungureanu, Serviciul de Ambulanta Vaslui: "La fata locului, ambulanta a gasit copilul constient, stabil, dar cu traumatism cranio cerebral".

Cand au aflat ce s-a intamplat in liceu, in doar cateva minute de pauza, profesorii au inlemnit. Nimeni nu intelege cum au reusit indivizii sa intre in cladire.

Aurel Dumitru, directorul Liceului "Stefan Procopiu" Vaslui: "Pe fiecare hol e profesor de serviciu. Dimineata, elevii sunt legitimati, la pranz, dupa 14:00, se inchide intrarea elevilor".

Politistii i-au identificat pe suspecti si i-a audiat miercuri noapte. Doi dintre ei sunt cercetati pentru loviri si alte violente. Ceilalti sunt considerati complici si trebuie sa dea explicatii pentru tulburarea linistii si ordinii publice. In paralel, si conducerea liceului a inceput o ancheta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO