Drumuri blocate din cauza vântului şi viscolului. Copaci şi stâlpi au căzut pe şosele

Ultima actualizare: 23-02-2019 09:38

30 de judeţe din întreaga ţară, dar şi capitală, sunt sub cod galben de vânt şi viscol. Mai mulţi copaci au căzut, bucăţi întregi de acoperiş au fost luate pe sus, iar din cauza zăpezilor circulaţia a fost îngreunată.

Mai multe bulevarde din Bucureşti au fost blocate de copacii care s-au rupt din cauza rafalelor de vânt, iar cel puţin 10 maşini au fost avariate. Peste 40 de apeluri au fost făcute la 112, iar salvatorii s-au mobilizat pentru a remedia cât mai repede problemele apărute.

Vântul puternic a suflat cu peste 60 de kilometri pe oră, iar temperatura resimţită a fost de minus zece grade.

În Câmpulung Muscel, două acoperișuri ale unor blocuri au fost smulse de viscol şi aruncate peste 4 mașini. Până la miezul nopții, 6 copaci au căzut din cauza vântului care şi aici a ajuns la 70 de kilometri pe oră.

Un copac a căzut şi pe DN 73 C, care face legătura între Câmpulung și Curtea de Argeș, blocând traficul pe un sens de mers.

În plus pompierii au fost chemaţi să stinga şi două incendii, unul izbucnit la o casă din Valea Mare Pravăț, unde o femeie de 78 de ani a rămas pe drumuri, și altul într-un apartament din oraș.

Şi în Arad rafalele puternice de vânt au despris bucăţi de tablă de pe acoperişuri, mai mulţi copaci au căzut pe şosea iar un stâlp de iluminat a fost smuls de pe podul Traian. Poliţia locală a izolat zona iar traficul pe pod a fost oprit până la remediera situaţiei.

Acelaşi tablou de vreme rea şi în Timiş. Câteva acoperişuri au fost smulse, şi zeci de localităţi au rămas fără curent electric. ISU Timiş a recomandat oamenilor să rămână în locuinţe pentru a evita orice pericol.

În Gorj, zăpada le-a dat de furcă autorităţilor. Peste 70 de utilaje au fost trimise pe teren pentru a împrăştia nisip şi sare. Codul gaben de vânt puternic şi viscol este valabil până sâmbătă la ora 16.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO