Drumul din Romania pe care soferii isi risca zilnic viata. Momentul incredibil in care o masina intra intr-o gura de canal

05-04-2016 18:16


Pericol de moarte pe o sosea din judetul Mures. Capacele de canal, prost fixate, reprezinta un urias pericol pentru soferi.

Mai mult, peste obiectele instabile de fonta au aparut si balize de semnalizare, chiar in mijlocul carosabilului. Astfel, masinile trebuie sa faca slalom printre 28 de obstacole, pe un tronsonde doi kilometri.

Primar: "Vine o masina si se agata de acel capac miscat din loc, se vede acolo. Uitati masina, intra in casa de acolo, se intampla foarte multe accidente din cauza capacelor."

Astfel de incidente sunt la ordinea zilei in comuna Sangeorgiu de Mures. Soseaua, administrata de Campania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a fost inagurata de un an si jumatate.

Primar: "Capacele de canalizare montate in mod amator. Trece masina de mare tonaj, zboara capacul, se intampla accidente, trec, uitati, trece o masina mare, capacul de canalizare zboara, Doamne fereste ! Din doua in doua zile sunt astfel de evenimente."

Mai grav este ca un astfel de capac, aruncat de forta unui camion, poate ucide oricand un trecator.

Sofalvi Szabolcs, primar Sangeorgiu de Mures: "Nu sunt amplasate bine. Au inceput sa zboare din loc, au fost deja peste 80 de astfel de cazuri care s-au soldat cu accidentari, pentru ca roata masinii a intrat in gol, in locatia unde e lipsa de capac. Sunt in prezent 28 de astfel de cazuri unde lipseste capacul de canalizare, iar administratorului drumului nu ia masuri."

Asa ca, in lipsa oricarei reactii a celor de la compania de drumuri, s-au montat balize de semnalizare printre care soferii fac slalom. Si localnicii, si soferii sunt revoltati de situatia creata.

Sofer: "Am ocolit, unde a fost semnul am ocolit, ce sa fac altceva?"

Localnic: "E foarte periculos. Mi-e frica sa ies, pentru ca nu stiu care capac iese sau care este crapat si intru si fac accident mortal. Ori nu sunt de calitate, n-au fost facute bine, nu stiu, dar asa multe accidente nu am avut eu. Stau aici de 40 de ani."

Oamenii spun ca, daca problema nu va fi rezolvata,
vor organiza un protest.

VIDEO PROTVPLUS.RO