Dosarul privind moartea lui Ionut Anghel va fi judecat in sedinta secreta. Copilul a fost sfasiat de maidanezi, anul trecut

09-09-2014 10:53

Magistratul de la Judecatoria Sectorului 2 care a luat in discutie, marti, dosarul privind moartea lui Ionut Anghel a stabilit ca procesul sa se judece in sedinta secreta, urmatorul termen fiind stabilit pentru 7 octombrie.

Judecatoria Sectorului 2 a inceput marti judecarea dosarul privind moartea lui Ionut Anghel, care a fost sfasiat de caini, in 2 septembrie 2013, pe un teren al firmei Tei Rezidential, din apropierea Parcului Tei din Capitala. In acest dosar sunt judecati, pentru ucidere din culpa, Administratia Domeniului Public Sector 2, SC Tei Rezidential si Constantin Ciorascu, administratorul firmei.

Judecatoarea Alina Nadia Gulutanu a ridicat din oficiu exceptia privind dezbaterea in sedinta secreta a acestui caz, intrucat in cauza sunt implicati minori.

Atat acuzarea cat si apararea au fost de acord cu exceptia ridicata de instanta, aceasta a fost admisa, astfel ca tot procesul va fi judecat in sedinta secreta, in raport de prevederile noilor coduri.

Totodata, judecatoarea Gulutanu a atras atentia avocatilor ca nu trebuie sa furnizeze informatii de la termenele de judecata din acest caz.

Instanta a constatat ca unul dintre inculpati, Constantin Ciorascu, proprietarul terenului pe care Ionut Anghel a fost sfasiat de caini, nu are avocat. Astfel, judecatoarea a stabilit continuarea dezbaterilor in acest caz in 7 octombrie.

La finalul sedintei de judecata, unul dintre avocati a sustinut ca procurorul prezent la termenul de marti ar fi de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 2, ceea ce nu este in acord cu dispozitiile legale, intrucat la proces trebuie sa asiste un procuror de la Parchetul instantei supreme, institutia care a facut dosarul.

Judecarea dosarului "Ionut" a inceput la un an si o saptamana de la moartea baietelului, care in 2 septembrie 2013, cand a fost sfasiat de caini pe un teren al firmei Tei Rezidential, din apropierea Parcului Tei din Capitala, avea patru ani si se juca impreuna cu fratele lui mai mare.

Dosarul penal legat de moartea lui Ionut Anghel a fost deschis in 3 septembrie 2013 de Parchetul Tribunalului Bucuresti, iar o zi mai tarziu ancheta a fost preluata de procurorii Parchetului instantei supreme, avand in vedere complexitatea cauzei si intensa mediatizare a acesteia.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externa, pe corpul copilului fiind gasite sute de plagi, declara medicul care a facut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul National de Medicina Legala. Medicul preciza ca doar pe talpile copilului de patru ani nu au fost gasite plagi, restul corpului fiind cu sute de muscaturi de caini.


VIDEO PROTVPLUS.RO