Procurorii au început urmărirea penală în al 2-lea caz în care un pacient ar fi fost ars la spital

Ultima actualizare: 08-01-2020 18:39

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au anunțat miercuri că a fost dispusă urmărirea penală "in rem" pentru vătămare corporală din culpă în cazul incidentului de la spitalul de Urgență București din luna martie 2019.

Anunțul procurorilor vine după ce, marți, Poliția Capitalei a precizat  că s-a autosesizat în urma apariției în spațiul public a unor informații cu privire la faptul că o persoană ar fi suferit răni provocate de arsuri, în martie 2019, în urma unei intervenții la un spital din sectorul 1.

Surse medicale au declarat pentru Știrile Pro TV că este vorba despre un bărbat în vârstă de 66 de ani, care a fost operat la spitalul Floreasca din București în martie 2019. Incidentul ar fi avut loc în sala de operații pentru bolnavi cronici, nu în cea în care a fost femeia din primul caz despre care s-a aflat, care era cea pentru urgențe.

Anterior, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a afirmat că există o informaţie potrivit căreia ar mai exista un caz în care un pacient a suferit arsuri în timpul unei operaţii la Spitalul de Urgenţă Floreasca. De altfel, acesta este unul dintre motivele pentru care Corpul de Control a fost retrimis să verifice spitalul Floreasca.

Primele informații arată că și acest caz ar fi fost mușamalizat, iar incidentul nu ar fi fost raportat oficial către autorități.

De asemenea, procurorii au precizat, miercuri, că, în 30 decembrie 2019, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă cu privire la pacienta care a decedat după ce a luat foc în timpul operației la Spitalul Floreasca.

 

 

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO