Doi sefi de la Rutiera, arestati pentru coruptie. Politistul vasluian i-a promis colegului bucurestean un PAT din lemn masiv


Ultimul update: Miercuri 23 Decembrie 2015 07:19
Data publicarii: Duminica 20 Decembrie 2015 08:14
Categorie: Stiri actuale

Seful Politiei Rutiere Vaslui si colegul sau din Bucuresti, trimis sa il ancheteze, au fost arestati preventiv, intr-un dosar deschis de DNA.

Primul este acuzat ca primea lemne de foc si baterii auto, ca sa ii ierte pe cei care greseau in trafic. Tot el i-ar fi oferit colegului din Capitala carne de miel, bautura, si chiar un pat, in speranta ca va inchide ochii la neregulile constatate, dupa ce a mers in control, la Vaslui. In acelasi dosar, sunt cercetati sub control judiciar seful pe judet al serviciului rutier Vaslui - pentru instigare la abuz in serviciu, si un sub comisar.

Munteanu Iulian, seful Biroului Rutier Vaslui este in mijlocul acestui scandal de coruptie, sustin procurorii. Din functia pe care a ocupat-o anchetatorii il acuza ca in ultimii 2 ani i-a "convins" pe multi dintre agentii aflati in subordine sa le dea unor soferi sanctiuni mai blande sau chiar sa ii ierte, falsificand astfel procesele verbale.

In schimb el primea, sustin procurorii anticoruptie, diverse bunuri: lemne pentru foc, scandura ca sa ridice acoperisul unui superior sau o baterie auto.

Munteanu ar fi mers insa mai departe de-atat. In iunie anul acesta, noteaza anchetatoriii, chemat sa constate un accident in care fusesera implicati un cunoscut de-al sau si un alt politist, inculpatul i-a luat permisul agentului, desi vinovat ar fi fost celalalt.

Ar fi obisnuit inclusiv sa foloseasca utilajele de deszapezire din oras ca sa curete drumul din fata casei lui, asta cand nu le trimitea la locuinta unui superior sau la spalatoria unui amic. Acuzat este si ca a falsificat o autorizatie de reparatie pentru un autoturism, astfel incat proprietarul sa primeasca o despagubire mai mare.

La un moment dat, activitatea Biroului Rutier Vaslui a fost controlata de la Bucuresti. Este momentul in care intra in scena cel de-al doilea inculpat - comisarul sef de la directia rutiera din cadrul IGPR, banuit acum de luare de mita in forma continuata.

Potrivit DNA, “Axente Mihai a primit de la inculpatul Munteanu Iulian produse alimentare (carne de miel) si bauturi alcoolice (vin de diverse sortimente) si a acceptat, la inceputul lunii mai 2015, promisiunea unui obiect de mobilier confectionat artizanal (pat din lemn de esenta frasin)”

Duminica, cei doi au fost dusi la tribunalul Vaslui cu propunere de arestare preventiva. In tot acest timp sunt cercetati sub control judiciar seful pe judet al serviciului rutier Vaslui pentru instigare la abuz in serviciu dar si un subcomisar.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO