Doi verisori, de 10 si 11 ani, au disparut in apele Oltului. Copiii s-au scaldat intr-o zona unde au mai murit 3 persoane

Ultima actualizare: 18-07-2014 00:47

Au loc cautari dramatice pe raul Olt, in judetul Covasna. Doi verisori, de 10 si 11 ani, au fost furati de apele vijelioase. Copiii au dorit sa se racoreasca si au riscat, desi nu stiau sa inoate.

Cand au primit vestea ingrozitoare a disparitiei lor, rudele au cerut sprijinul pompierilor. Oricat ar cauta acestia in zona indicata de martori, sansele ca ei sa mai fie gasiti in viata sunt din pacate minime.

Marius are 11 ani, iar Alexandru, 10. Impreuna cu doi amici au mers, marti, la scaldat in Olt. Au ales special un loc in care si alti copiii din sat obisnuiesc sa se balaceasca. Din grupul de patru, trei au intrat in apa hotarati sa traverseze raul, desi numai unul stia sa inoate. Deodata au fost furati de curenti. Cel care s-a salvat a dat alarma in sat, ingrozit ca Marius si Alexandru s-au pierdut.

Pompierii au intervenit cu doua barci dar, desi au cautat cu atentie cinci kilometri in aval, n-au descoperit trupurile celor doi copii. Inclusiv rudele baietilor au sarit disperate in apa.

Localnicii spun ca mai toti copiii din satul Araci merg acolo la scaldat, asta desi in ultimii ani trei oameni s-au inecat.

"Apa e tulbure, in unele locuri e foarte adanca, a intervenit ISU Brasov cu ISU Covasna, continuam cautarile in aval", a spus Ciprian Sfreja, purtatorul de cuvant al ISU Brasov.

Militarii nu vor opri operatiunea de cautare pana la lasarea intunericului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO