Doi bătrâni din Iași, salvați de un vecin după ce casa le-a fost mistuită de flăcări

Ultima actualizare: 07-01-2020 18:40

Doi bătrâni din județul Iași au trecut prin momente cumplite după ce, marți dimineață, casa le-a fost cuprinsă de flăcări.

Oamenii au scăpat cu viaţă pentru că un vecin a sărit și i-a scos teferi din mijlocul vâlvătăilor.

Cei doi soţi, de 87 şi 88 de ani, locuiau singuri în casa lor din comună Românești.

Dis-de-dimineață, bătrâna ar fi făcut focul, iar soțul său ar fi pus de mai multe ori lemne în sobă. Din nefericire, într-un astfel de moment, din sobă ar fi căzut jar peste covoarele din cameră și de aici a izbucnit incendiul care a cuprins toată casa.

Totuși, bătrânii au scăpat cu viață după ce au fost scoși din casă de un vecin. La câteva minute după, butelia din casă a explodat puternic, lăsând în urmă un dezastru.

Alarmă la 112 s-a dat de dimineaţă, în jurul orei 05:00, când mai mulți localnici, care se pregăteau să meargă la muncă, au văzut casa bătrânilor cuprinsă de flăcări.

Şansa celor doi bunici care locuiau singuri a fost că un tânăr de 33 de ani, fiul unor vecini, s-a băgat după ei să-I salveze, fără să ezite. Alţi vecini i-au ajutat până să vină salvarea.

Vecină: „La ora 5, când să plece la muncă, a fugit repede, eu m-am dus să sun la 11,2 era flacăra cât casa. Nu-mi dau seama cum s-a băgat el şi i-a scos. Taică-su striga de la poartă mai nu intra că uite ce flăcări mari sunt şi el a avut aşa un curaj. După ce a ieşit cu dânşii, la 5 minute a explodat butelia şi a luat tot foc."

Cei doi au fost transportaţi în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Medicii spun că bătrânii sunt în stare stabilă şi că familia s-a interesat imediat de soarta lor.

Diana Cimpoesu, medic-sef UPU-SMURD Iaşi: „Pacientul în vârstă 88 de ani este cu intoxicaţie cu fum, forma uşoară. Pacienta în vârstă 87 de ani are arsuri pe 5% din corp, grad 1 şi 2, ţinând conta de vârsta înaintată şi riscurile unei arsuri faciale, pacienta va fi internată în clinică.”

După ce s-au străduit trei ore să oprească focul, pompierii au deschis acum o anchetă. Bătrâni au doi copii care le-au angajat acum o localnică pentru a se ocupa de ei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO