Doi bătrâni din Iași, salvați de un vecin după ce casa le-a fost mistuită de flăcări


Ultimul update: Marti 07 Ianuarie 2020 18:40
Data publicarii: Marti 07 Ianuarie 2020 16:56
Categorie: Stiri actuale

Doi bătrâni din județul Iași au trecut prin momente cumplite după ce, marți dimineață, casa le-a fost cuprinsă de flăcări.

Oamenii au scăpat cu viaţă pentru că un vecin a sărit și i-a scos teferi din mijlocul vâlvătăilor.

Cei doi soţi, de 87 şi 88 de ani, locuiau singuri în casa lor din comună Românești.

Dis-de-dimineață, bătrâna ar fi făcut focul, iar soțul său ar fi pus de mai multe ori lemne în sobă. Din nefericire, într-un astfel de moment, din sobă ar fi căzut jar peste covoarele din cameră și de aici a izbucnit incendiul care a cuprins toată casa.

Totuși, bătrânii au scăpat cu viață după ce au fost scoși din casă de un vecin. La câteva minute după, butelia din casă a explodat puternic, lăsând în urmă un dezastru.

Alarmă la 112 s-a dat de dimineaţă, în jurul orei 05:00, când mai mulți localnici, care se pregăteau să meargă la muncă, au văzut casa bătrânilor cuprinsă de flăcări.

Şansa celor doi bunici care locuiau singuri a fost că un tânăr de 33 de ani, fiul unor vecini, s-a băgat după ei să-I salveze, fără să ezite. Alţi vecini i-au ajutat până să vină salvarea.

Vecină: „La ora 5, când să plece la muncă, a fugit repede, eu m-am dus să sun la 11,2 era flacăra cât casa. Nu-mi dau seama cum s-a băgat el şi i-a scos. Taică-su striga de la poartă mai nu intra că uite ce flăcări mari sunt şi el a avut aşa un curaj. După ce a ieşit cu dânşii, la 5 minute a explodat butelia şi a luat tot foc."

Cei doi au fost transportaţi în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Medicii spun că bătrânii sunt în stare stabilă şi că familia s-a interesat imediat de soarta lor.

Diana Cimpoesu, medic-sef UPU-SMURD Iaşi: „Pacientul în vârstă 88 de ani este cu intoxicaţie cu fum, forma uşoară. Pacienta în vârstă 87 de ani are arsuri pe 5% din corp, grad 1 şi 2, ţinând conta de vârsta înaintată şi riscurile unei arsuri faciale, pacienta va fi internată în clinică.”

După ce s-au străduit trei ore să oprească focul, pompierii au deschis acum o anchetă. Bătrâni au doi copii care le-au angajat acum o localnică pentru a se ocupa de ei.

FULLSCREEN
Doi bătrâni din Iași, salvați de un vecin după ce casa le-a fost mistuită de flăcări
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33