ANIMATIE GRAFICA. Modul prin care cei doi infractori din Valcea au evadat din arestul preventiv

Ultima actualizare: 17-04-2015 07:04

Neglijenta agentilor care ar trebui sa ii supravegheze pe infractorii retinuti pare fara leac. Dupa cei din Cluj si Iasi, a venit acum randul politistilor din Valcea.

Doi indivizi din arestul preventiv au plecat chiar de sub nasul lor, marti dimineata. Chit ca suspectii nu s-au bucurat prea mult de aceasta escapada, cei care ar fi trebuit sa fie cu ochii pe ei sunt cercetati de superiori.

Carja Daniel are 37 de ani si a ajuns dupa gratii pentru furturi din masini si locuinte. Culiman George, cu 10 ani mai tanar, este acuzat ca a facut trafic de persoane in Italia si isi astepta extradarea, in arestul IPJ Valcea. Dupa normele politistilor nu sunt indivizi periculosi. Cu toate acestea, au demonstrat contrariul.

Ambii se aflau in aceeasi celula a arestului preventiv. Pentru ca in interior se afla paturi suprapuse, au ajuns usor la geam si au reusit sa scoata gratiile. S-au apucat de treaba in puterea noptii. Au luat o bara de la pat si au folosit-o pe post de levier. Apoi...au disparut. Abia la 3 dimineata s-a dat alarma.

Numele si pozele lor au fost facute publice, iar politistii au impanzit soselele din Valcea cu filtre. Au fost informati soferii din trafic, iar cei care conduceau camione si autocare au fost opriti si verificati.

Abia dupa-amiaza cei doi au fost prinsi. Nu apucasera sa paraseasca judetul. Faceau autostopul cand au fost ridicati si dusi inapoi in arest.

Amandoi pot primi, pe langa pedeapsa initiala, un supliment intre 2 si 8 ani pentru evadare. Pana atunci insa, Ministerul de Interne a trimis marti corpul de control la Inspectoratul de Politie Valcea.

Pentru neglijenta in serviciu, vinovatii risca sa fie exclusi din sistem sau sa ajunga chiar la inchisoare, daca se dovedeste ca i-au ajutat pe infractori sa fuga. Incidentul vine la mai putin de o luna dupa ce doi basarabeni din Iasi au evadat de sub escorta.

Si Inspectoratul Judetean de Politie Cluj a intrat in acelasi bucluc cand patru indivizi au evadat din arest. Politistii cercetati in acel caz au dosar penal si pana la finalizarea anchetei au fost mutati la alte sectii din oras.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO