DNA cere incuviintarea inceperii urmaririi penale pentru Elena Udrea. Cand va avea loc votul in Parlament

Dată publicare: 13-10-2016 11:46
Dată actualizare: 16-10-2016 07:00


Comisia juridica a Camerei Deputatilor va discuta luni cererea procurorului general privind inceperea urmaririi penale a Elenei Udrea, iar votul in plen va fi dat marti, a decis Biroul permanent al forului legislativ.

"Am avut o sedinta a Biroului permanent, in urma unei solicitari a domnului Augustin Lazar, procurorul general al Parchetului de pe langa ICCJ, referitoare la formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de doamna deputat Udrea Elena Gabriela, fost ministru al Turismului si membru al Camerei Deputatilor. Conform Regulamentului, la orice solicitare Bp se intruneste de indata. S-a inaintat scrisoarea catre Comisia juridica. Luni, odata cu plenul, Comisia juridica va lucra si isi va da avizul. Urmeaza marti, dupa votul final, sa fie votul cu bile", a precizat secretarul Camerei, Marcel Ciolacu.

Procurorul general Augustin Lazar a trimis Camerei Deputatilor solicitarea DNA de incepere a urmaririi penale pe numele fostului ministru Elena Udrea, pentru doua infractiuni de instigare la luare de mita privind campania electorala pentru alegerile prezidentiale din 2009.

"In conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constitutia Romaniei, art. 12 si art. 19 din Legea nr. 115/1999, art. 305 alin. 4 din Codul de procedura penala si ale Deciziei Curtii Constitutionale nr. 270/10.03.2008, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat presedintelui Camerei Deputatilor sa formuleze cererea de efectuare a urmaririi penale fata de Udrea Elena Gabriela, fost ministru al Turismului si membru al Camerei Deputatilor, sub aspectul savarsirii a doua infractiuni de instigare la luare de mita prev. de art. 47 din Codul penal rap. la art. 289 alin. 1 din Codul penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal si a art. 5 Cod penal", se arata intr-un comunicat al Parchetului General, transmis joi Agerpres.

Potrivit DNA, dosarul are ca obiect fapte prin care, pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din anul 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infractiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate in campania electorala.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO