Directoarea care a apărat un profesor acuzat de hărțuire sexuală a fost demisă. Va fi audiată la poliție

20-01-2021 16:43


Directoarea adjunctă a unui liceu din Neamț a fost demisă, după ce i-a luat apărarea unui profesor, acuzat că a hărțuit sexual o elevă.

Femeia va fi audiată și la poliție, acolo unde, cel mai probabil, va da explicații și bărbatul învinuit. Acesta din urmă i-ar fi cerut unei tinere fotografii nud ca să o treacă la matematică.

Fata care susține că a fost hărțuită are 21 de ani și învață la Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida", chiar în Piatra Neamț. A oprit anii de studiu ca să devină mamă, apoi a reluat cursurile, la seral, ca să își ajute partenerul de viață pe viitor - cel puțin asta relatează presa locală.

În noiembrie, anul trecut, profesorul de matematică i-ar fi cerut poze nud, în schimbul notelor de trecere. Tânăra s-a plâns conducerii, dar spune că nu a fost luată în serios.

Mihai Obreja, inspector şcolar general Neamţ: "Despre aceste conversaţii produse pe telefon între profesor şi eleva se ştia la nivelul şcolii încă din noiembrie - decembrie. Din păcate, nu au informat conducerea inspectoratului şcolar. Era obligaţia dumnealor. Comportament incalificabil,mizerabil al unui profesor în raport cu o elevă de la seral, în vârstă de 21 de ani. Nu a înţeles că relaţia elev - profesor în afara instituţiei este una instituţională formală. Regulamentele şcolare şi statutul sunt valabile şi în afara orei de clasă."

Abia miercuri, la o zi după ce incidentul a ajuns în spaţiul public, directoarea adjunctă a fost destituită din funcţie şi urmează să fie audiată de Poliție.

Mihai Obreja: "Din declaraţiile făcute rezultă că a fost tolerantă cu acest comportament al profesorului."

Iar profesorul de matematică, ale cărui mesaje au apărut în spațiul public, este cercetat pentru hărţuire sexuală.

Georgiana Moşu, IPJ Neamţ: "În urma apariţiei în spaţiul online al unor conversaţii dintre o elevă şi un cadru didactic al unei instituţii de învăţământ din Piatra Neamţ poliţiştii s-au autosesizat şi au demarat cercetări pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de hărţuire sexuală, cercetările continuând sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ."

Eleva va merge să povestească totul anchetatorilor. Deocamdată, nu a depus plângere pe numele profesurului acuzat de agresiune sexuală.


VIDEO PROTVPLUS.RO