Dinu Damaschin, "protectorul" Monicai Gabor, a murit in sala de judecata. VIDEO socant la tribunal

×
Codul embed a fost copiat

Dinu Damaschin, arestat pentru proxenetism, cunoscut ca fiind "tatal adoptiv" al Monicai Gabor, a murit, vineri, la Curtea de Apel Bacau care ramasese in pronuntare privind recursul facut de el la prelungirea arestarii preventive.

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Bacau, Catalin Serban, a declarat ca Dinu Damaschin a fost citat cu mandat cu aducere pentru solutionarea unui recurs referitor la prelungirea mandatului de arestare preventiva a acestuia.

"S-a judecat cauza, a ramas in pronuntare, iar pana cand completul a deliberat lui Dinu Damaschin i s-a facut rau", a spus Serban.

El a mai spus ca la fata locului au ajuns doua ambulante, insa echipajele medicale nu l-au putut salva pe Damaschin, in jurul orei 14.15 fiind constatat decesul.

Dinu Damaschin a intrat in greva foamei in 22 decembrie

Citește și
Monica Gabor
"Tatal biologic al Monicai Gabor" ar fi obligat-o pe fosta doamna Columbeanu sa se prostitueze
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Avocatul lui Dinu Damaschin, Petru Ivascu, a declarat pentru Mediafax ca acesta era in greva foamei din 22 decembrie, de cand a fost retinut si dus in arestul Politiei Bacau.

In seara respectiva, Damaschin a anuntat ca intra in greva foamei in semn de protest fata de masura arestarii preventive.

Dupa 20 de zile de greva, timp in care a fost monitorizat medical, analizele au iesit mai bune decat cele de la momentul inceperii protestului.

Desi se afla de mai mult timp in greva foamei, Damaschin nu a facut nicio cerere catre instanta pentru a fi eliberat din arest preventiv din motive medicale, au declarat surse judiciare.

Avocatul a mai spus ca lui Dinu Damaschin i s-a facut rau inainte ca instanta sa decida in cazul recursului sau formulat la prelungirea masurii de arestare preventiva.

La fata locului a ajuns mai intai o ambulanta fara medic, apoi una cu medic, echipajul medical incercand, fara succes, resuscitarea acestuia.

Petru Ivascu a afirmat ca a reusit sa vorbeasca doar cateva minute cu Dinu Damaschin inainte de venirea instantei in sala de judecata, acesta vorbind foarte greu si fiind foarte slabit.

Avocatul a mai spus ca, in opinia lui, Dinu Damaschin trebuia supravegheat constant si foarte atent, in conditiile in care starea sa de sanatate era vizibil inrautatita.

Trecutul controversat care i-a adus condamnarea preventiva la inchisoare

Dinu Damaschin, barbatul care s-a laudat ani in sir ca el este tatal biologic al Monicai Gabor, a fost arestat preventiv in urma cu aproape doua luni.

Acesta a fost acuzat de recrutare prin inselaciune, amenintare si violenta a mai multor fete, unele minore, in scopul exploatarii sexuale si a fost urmat in arest de doi complici.

Autoritatile au informatii ca individul ar fi traficat zeci de tinere. Printre cele care l-au reclamat inca din 2003 se numara si Monica Gabor, fosta doamna Columbeanu.

Citeste aici marturiile socante ale victimelor lui Damaschin

Damaschin le prostea pe fete: le promitea o cariera in modelling, insa, in realitate, ajungeau dame de companie. Mai grav este ca unora li s-a parut credibil, pentru ca era vice-presedintele unei organizatii care lupta pentru drepturile omului.

Anchetatorii spun ca Damaschin incerca sa plaseze fete inclusiv in paturile unor persoane cu functii publice, pe care apoi sa le santajeze si sa-si asigure astfel protectie.

Din probele care apar la dosar se pare ca printre clientii lui Damaschin se afla si fostul boxeur Daniel Dancuta. Damaschin se asigura ca Dancuta sa aiba parte de compania celor mai frumoase fete, atunci cand acesta sosea in oras.

Dinu Damaschin a fost incatusat pentru trafic de persoane, trafic de minori si proxenetism. A fost luat din locuinta sa din Bacau, acolo unde statea impreuna cu mama sa. Femeia a suferit un soc cand a auzit ce acuzatii i se aduc fiului sau si a avut nevoie de ingrijiri medicale.

Monica Gabor: "I-am spus ca sunt virgina, dar tot m-a violat"

"Dinu Damaschin m-a sunat si mi-a spus sa merg la Bucuresti cu Ovidiu Hasan si cu una dintre fetele care lucreaza la bar deoarece erau invitati la nunta lui Vali Vijelie, iar ei erau prieteni cu Nutu Camataru, persoana care l-a cununat cu Vali Vijelie. Am fost cazata la Hotel B. (...) si am stat in camera cu Dinu Damschin care a incercat pentru prima oara sa ma violeze, dar nu a putut deoarece eu am refuzat ceea ce mi-a propus spunandu-i ca eu sunt virgina", scrie in declaratia Monicai Gabor.

Monica avea doar 16 ani cand Damaschin ar fi vandut-o pe 1.000 de euro unui individ care, povesteste ea, a agresat-o sexual. Din acel moment, tanara ar fi ajuns pe la diverse petreceri in calitate de dama de companie pentru diversi oameni de afaceri.

"Am fost plasata la o masa unde era Corneliu Iacobov si un om de afaceri din Slanic Moldova si prostituatele de la clubul lui Ovidiu Hasan. Corneliu Iacobov mi-a propus sa merg cu el intr o camera a vilei unde ne-am dus ulterior, sa intretinem relatii sexuale, iar eu am refuzat spunandu-i ca eu am inteles de la Dinu ca trebuie sa-i tinem doar companie", a mai declarat Monica.

Monica Gabor a reusit sa scape de Damaschin in 2004.

"Dinu a sunat apoi pe telefonul fix si a spus parintilor mei ca a rapit-o pe sora mea mai mica si ca doreste ca eu sa ma intorc la el, iar ei i-au spus ca nu stiu unde sunt", a marturisit Monica.

Suspectul ar fi renuntat in cele din urma sa o urmareasca.

"Intr-o seara Dinu Damaschin m-a dus la "Latin" unde l-a invitat si pe Cristi Tanase si i-a spus acestuia ca sunt virgina si ca ma da pentru suma de 1.000 de dolari, iar Cristi Tanase a fost de acord si m-a obligat sa merg cu el la Hotel Decebal. Impotriva vointei mele am fost cu acesta la hotel, am inceput sa plang, i-am spus lui Cristi Tanase ca sunt virgina. El a spus ca nu-l intereseaza, dupa care m-a violat", a dezvaluit fosta doamna Columbeanu.

Citeste aici mai multe amanunte despre chinurile prin care a trecut Monica Gabor, dar si alte fete abuzate de Damaschin

Dupa ce Monica a ajuns la Bucuresti, Damaschin a sustinut cu tarie ca este tatal ei biologic si si-a arogat fara drept meritele ascensiunii ei.

Monica Gabor, dar si sora ei, Ramona, au declarat mereu ca nu au nicio legatura cu Dinu Damaschin si au refuzat sa comenteze aceste aspecte.

Toate acestea declaratii si multe altele ale unor adolescente simple de la tara sunt probe grele, care l-au impiedicat pe Damaschin sa isi petreaca Revelionul in libertate.

Cititi si:

"I-am spus ca sunt virgina,dar tot m-a violat". Declaratiile incredibile din dosar ale Monicai Gabor

"Nu ma puteam opune". Confesiunile socante facute de Monica Gabor in fata procurorilor

Dinu Damaschin, din inchisoare: "Oricum il infrang pe Irinel Columbeanu din Jilava"

Anchetatori: Monica Gabor a fost "obligata de Dinu Damaschin sa se prostitueze"

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Marturia dura a Monicai Gabor in procesul lui Dinu Damaschin.
Marturia dura a Monicai Gabor in procesul lui Dinu Damaschin. "M-a obligat sa-mi vand virginitatea"

Dinu Damaschin a murit vineri in timp ce se judeca procesul in care era acuzat Monica Gabor ca a fortat-o sa se prostitueze. Marturiile fostei doamne Columbeanu sunt impresionante.

"Tatal biologic al Monicai Gabor" ar fi obligat-o pe fosta doamna Columbeanu sa se prostitueze

Dinu Damaschin, barbatul care s-a laudat ani in sir ca el este tatal biologic al Monicai Gabor, a fost retinut pentru crima organizata de procurorii DIICOT.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.