VIDEO. Transformarea lui Dinu Damaschin, care se afla de doua luni in greva foamei
Dinu Damaschin, care a murit in aceasta dupa-amiaza in sala de judecata, unde era anchetat pentru proxenetism, se afla in greva foamei de pe data de 22 decembrie 2011.
In seara respectiva, Dinu Damaschin a anuntat ca intra in greva foamei in semn de protest fata de masura arestarii preventive. Dupa 20 de zile de greva, timp in care a fost monitorizat medical, analizele au iesit mai bune decat cele de la momentul inceperii protestului.
Desi se afla de mai mult timp in greva foamei, Damaschin nu a facut nicio cerere catre instanta pentru a fi eliberat din arest preventiv din motive medicale, au declarat surse judiciare.
Avocatul sau, Petru Ivascu, a spus ca lui Dinu Damaschin i s-a facut rau inainte ca instanta sa decida in cazul recursului sau formulat la prelungirea masurii de arestare preventiva. La fata locului a ajuns mai intai o ambulanta fara medic, apoi una cu medic, echipajul medical incercand, fara succes, resuscitarea acestuia.
Petru Ivascu a afirmat ca a reusit sa vorbeasca doar cateva minute cu Dinu Damaschin, inainte de venirea instantei in sala de judecata, acesta vorbind foarte greu si fiind foarte slabit.
Avocatul a mai spus ca, in opinia lui, Dinu Damaschin trebuia supravegheat constant si foarte atent, in conditiile in care starea sa de sanatate era vizibil inrautatita.
Potrivit DIICOT, Dan Constantin Damaschin (55 de ani), impreuna cu Eugen Mihai Mereuta (40 de ani) si Claudiu Ciuca (35 de ani), "au recrutat prin inselaciune, amenintare si violenta, mai multe parti vatamate, unele minore in scopul exploatarii sexuale a acestora prin obligarea la practicarea prostitutiei".
Activitatea infractionala se desfasura in imobile situate in zone ultracentrale din Capitala, inchiriate de catre inculpati, unde victimele erau obligate sa se prostitueze.
"Victimele erau alese cu predilectie din familii cu posibilitati financiare reduse si erau atrase cu promisiuni de asigurare a unei cariere in modelling sau televiziune, inculpatul prezentandu-se drept o persoana influenta in acest domeniu", precizau anchetatorii.
Pentru a mentine controlul asupra victimelor, "inculpatul Damaschin Dan Constantin le supunea in mod constant unor acte de violenta verbala si fizica si pretindea ca are calitatea de presedinte al unei organizatii de aparare a drepturilor omului, pentru a le convinge cu privire la influenta sa".
Potrivit DIICOT, Dinu Damaschin era liderul gruparii, fiind acuzat de recrutare prin inselaciune, amenintare si violenta a mai multor fete, unele minore, in scopul exploatarii sexuale a acestora prin obligarea la practicarea prostitutiei.