VIDEO. Transformarea lui Dinu Damaschin, care se afla de doua luni in greva foamei

×
Codul embed a fost copiat

Dinu Damaschin, care a murit in aceasta dupa-amiaza in sala de judecata, unde era anchetat pentru proxenetism, se afla in greva foamei de pe data de 22 decembrie 2011.

In seara respectiva, Dinu Damaschin a anuntat ca intra in greva foamei in semn de protest fata de masura arestarii preventive. Dupa 20 de zile de greva, timp in care a fost monitorizat medical, analizele au iesit mai bune decat cele de la momentul inceperii protestului.

Desi se afla de mai mult timp in greva foamei, Damaschin nu a facut nicio cerere catre instanta pentru a fi eliberat din arest preventiv din motive medicale, au declarat surse judiciare.

Avocatul sau, Petru Ivascu, a spus ca lui Dinu Damaschin i s-a facut rau inainte ca instanta sa decida in cazul recursului sau formulat la prelungirea masurii de arestare preventiva. La fata locului a ajuns mai intai o ambulanta fara medic, apoi una cu medic, echipajul medical incercand, fara succes, resuscitarea acestuia.

Petru Ivascu a afirmat ca a reusit sa vorbeasca doar cateva minute cu Dinu Damaschin, inainte de venirea instantei in sala de judecata, acesta vorbind foarte greu si fiind foarte slabit.

Citește și
Moni Damaschin
Marturia dura a Monicai Gabor in procesul lui Dinu Damaschin. "M-a obligat sa-mi vand virginitatea"
Gafa grupării pro-ruse care a salvat referendumul din Republica Moldova

Avocatul a mai spus ca, in opinia lui, Dinu Damaschin trebuia supravegheat constant si foarte atent, in conditiile in care starea sa de sanatate era vizibil inrautatita.

Potrivit DIICOT, Dan Constantin Damaschin (55 de ani), impreuna cu Eugen Mihai Mereuta (40 de ani) si Claudiu Ciuca (35 de ani), "au recrutat prin inselaciune, amenintare si violenta, mai multe parti vatamate, unele minore in scopul exploatarii sexuale a acestora prin obligarea la practicarea prostitutiei".

Activitatea infractionala se desfasura in imobile situate in zone ultracentrale din Capitala, inchiriate de catre inculpati, unde victimele erau obligate sa se prostitueze.

"Victimele erau alese cu predilectie din familii cu posibilitati financiare reduse si erau atrase cu promisiuni de asigurare a unei cariere in modelling sau televiziune, inculpatul prezentandu-se drept o persoana influenta in acest domeniu", precizau anchetatorii.

Pentru a mentine controlul asupra victimelor, "inculpatul Damaschin Dan Constantin le supunea in mod constant unor acte de violenta verbala si fizica si pretindea ca are calitatea de presedinte al unei organizatii de aparare a drepturilor omului, pentru a le convinge cu privire la influenta sa".

Potrivit DIICOT, Dinu Damaschin era liderul gruparii, fiind acuzat de recrutare prin inselaciune, amenintare si violenta a mai multor fete, unele minore, in scopul exploatarii sexuale a acestora prin obligarea la practicarea prostitutiei.
 

Articol recomandat de sport.ro
Reacția kosovarilor după ce au auzit ce îi așteaptă la București contra României
Reacția kosovarilor după ce au auzit ce îi așteaptă la București contra României
Citește și...
Dinu Damaschin,
Dinu Damaschin, "protectorul" Monicai Gabor, a murit in sala de judecata. VIDEO socant la tribunal

Dinu Damaschin, arestat pentru proxenetism, cunoscut ca fiind "tatal adoptiv" al Monicai Gabor, a murit, vineri, la Curtea de Apel Bacau care ramasese in pronuntare privind recursul facut de el la prelungirea arestarii preventive.

Marturia dura a Monicai Gabor in procesul lui Dinu Damaschin.
Marturia dura a Monicai Gabor in procesul lui Dinu Damaschin. "M-a obligat sa-mi vand virginitatea"

Dinu Damaschin a murit vineri in timp ce se judeca procesul in care era acuzat Monica Gabor ca a fortat-o sa se prostitueze. Marturiile fostei doamne Columbeanu sunt impresionante.

Anchetatori: Monica Gabor a fost
Anchetatori: Monica Gabor a fost "obligata de Dinu Damaschin sa se prostitueze"

Dinu Damaschin si alti doi complici au fost arestati preventiv vineri seara. Cel care sustinea ca este tatal Monicai Gabor este considerat de procurorii DIICOT un personaj machiavelic.

Recomandări
Operațiune de amploare într-o comună din Dâmbovița. Sunt vizați cei care adună fier vechi. „Cine arde deșeuri, face pușcărie”
Operațiune de amploare într-o comună din Dâmbovița. Sunt vizați cei care adună fier vechi. „Cine arde deșeuri, face pușcărie”

Zeci de comisari ai Gărzii de Mediu şi peste 600 de angajaţi MAI fac 52 de percheziţii în localitatea Mătăsari, din judeţul Dâmboviţa, la firme şi persoane care colectează deşeuri feroase şi neferoase şi care dezmembrează autoturisme.

Analistul Armand Goșu: „Aproape șocant interesul Rusiei pentru a destabiliza o țară mică precum R. Moldova”
Analistul Armand Goșu: „Aproape șocant interesul Rusiei pentru a destabiliza o țară mică precum R. Moldova”

Vot cu mari emoţii în Republica Moldova. Tabăra pro-europeană a câștigat, însă la un scor extrem de strâns, în referendumul istoric.

Românii au luat mai multe credite pentru case, mașini sau afaceri. Suma uriașă oferită de bănci în doar opt luni
Românii au luat mai multe credite pentru case, mașini sau afaceri. Suma uriașă oferită de bănci în doar opt luni

Încurajați de domolirea dobânzilor și de creșterea veniturilor, românii au început să ia credite noi pentru case, mașini sau afacerile pe care le au.