Dezvaluiri noi in dosarul vrajitoarelor.Cum a fost pacalita Oana Zavoranu sa dea sume enorme de bani

vrajitoare, Melissa

Oana Zavoranu a povestit vineri, in fata unui judecator de la Tribunalul Ilfov, cum a fost inselata de vrajitoarele Melissa si Vanessa, care au obtinut de la ea sume mari de bani si un autoturism de lux.

Oana Zavoranu: Vrajitoarea Melissa mi-a spus sa-i dau bani si masina pentru a scapa cu viata

Zavoranu a fost audiata de instanta, vineri, pentru prima data in dosarul in care Roxana Lider si Minca Rada, cunoscute ca vrajitoarele Vanessa si Melissa, sunt judecate, alaturi de mai multe persoane, pentru inselaciune si santaj, informeaza Mediafax.

Alaturi de Zavoranu, au fost audiate inca trei femei care sustin ca ar fi fost inselate, si ele, de aceleasi vrajitoare.

Oana Zavoranu a povestit cronologic cum a fost contactata de vrajitoare si cum ar fi reusit acestea sa o determine sa le cedeze bunuri si bani.

Citește și
COVER - Vrajitoare
Vrajitoare, saltate ca prin farmec de politisti. Reporterii ProTV au fost atacati cu maturi
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Ea a povestit ca, fiind deprimata in urma despartirii de fostul ei sot - Ionut Pascu, alias Pepe-, a fost contactata de vrajitoarea Vanessa. Aceasta i-ar fi spus Oanei Zavoranu ca o place si vrea sa o ajute sa iasa din starea de depresie, dupa ce aflase de la televizor de problemele acesteia in casnicie.

In timpul discutiilor dintre cele doua, Roxana Lider i-ar fi spus Oanei Zavoranu ca printre clientii ei se numara Mihaela Borcea, fosta sotie a lui Cristi Borcea, Corneliu Vadim Tudor si alte persoane publice.

Zavoranu a mai spus ca, initial, a refuzat sa beneficieze de serviciile vrajitoarei, insa, ulterior, a acceptat sa o viziteze pe aceasta, pentru a i se ghici. Cu aceasta ocazie, a mai relatat Zavoranu in fata instantei, vrajitoarea Vanessa "a descoperit" ca ea ar avea are farmece facute chiar de catre mama ei, Marioara Zavoranu, care ar fi intentionat sa o omoare cu ajutorul unei vrajitoare foarte puternice - Melissa.

In aceste conditii, Vanessa i-ar fi intermediat o intalnire cu Melissa, care ar fi avut loc chiar in curtea acesteia din localitatea Ghergani. Pentru a impresiona, vrajitoarea avea in curte mai multi catei cu ochii scosi si pasari mutilate, a mai spus Zavoranu.

In urma intalnirii respective, Melissa i-ar fi spus Oanei Zavoranu, dupa cum a relatat tot aceasta, ca o poate ucide pe loc si ca, daca vrea sa scape cu viata, trebuie sa-i dea sume mari de bani.

In plus, Melissa i-ar fi explicat ca trebuie sa-i predea si autoturismul, impreuna cu toate actele, pentru a o incinera, pe motiv ca masina respectiva este blestemata, nefiind altceva decat "un cosciug pe patru roti".

Roxana Lider, cunoscuta ca vrajitoarea Vanessa, Minca Rada - vrajitoarea Melissa, Sava Craiff Buzea si Ion Constantin au fost trimisi in judecata, in mai, pentru escrocarea si santajarea Oanei Zavoranu. Alaturi de acestia sunt judecate alte sapte persoane, intre care si denuntatorul fostului procuror Maximilian Balasescu.

Vrajitoarea Vanessa este judecata in libertate, dar cu interdictie de a parasi localitatea Chitila, unde aceasta are domiciliul, in timp ce vrajitoarea Melissa, Sava Craiff Buzea si Ion Constantin sunt in arest. Procurorul investit initial cu solutionarea cazului vrajitoarelor, Maximilian Balasescu, a fost arestat, in 1 februarie, fiind acuzat ca a cerut mita 300.000 de euro pentru a inchide dosarul.

Dupa arestarea anchetatorului, cazul vrajitoarelor a fost predat altor procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov, care au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a Roxanei Lider, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si santaj in forma continuata, Radei Minca, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, santaj si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, a lui Sava Craiff Buzea, zis Manix, pentru complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, si a lui Ion Constantin, zis Sonot sau Soni, pentru complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave si santaj in forma continuata. In acelasi dosar au fost trimisi in judecata Stefan Minca, zis Rosovelt, Stefan Ionut Voicu, zis Fane, Elena Stefan, toti pentru complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, si Remus Minca, zis Nat, arestat in alta cauza, pentru instigare la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata.

Procurorii l-au trimis in judecata in aceasta cauza si pe Sebastian Dobrescu, zis Sebi, cel care l-a denuntat pe procurorul Maximilian Balasescu de la Parchetul Ilfov, demersul conducand la arestarea si trimiterea in judecata a anchetatorului pentru fapte de coruptie. In procesul vrajitoarelor, Dobrescu va fi judecat pentru complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata.

Potrivit procurorilor, inculpatii, aflati in complicitate, isi atrageau victimele printr-un plan minutios elaborat, utilizand doua metode de racolare a acestora.

Astfel, Rada Minca si Roxana Lider isi faceau publicitate in mass-media, unde se prezentau ca "vrajitoare" sau "clarvazatoare", aratandu-si disponibilitatea unor asa-zise consultatii in urma carora erau contactate de catre victime.

De asemenea, prin monitorizarea mass-media, Minca si Lider identificau persoane publice, cu mare potential financiar, care se gaseau in diferite situatii defavorabile (in general in conflict cu alte persoane publice) "si le creau acestora falsa reprezentare ca problemele au fost generate de practicile oculte initiate de ele", au aratat procurorii in rechizitoriul trimis instantei.

Prin aceste metode, vrajitoarele Vanessa si Melissa luau legatura cu victimele, carora le solicitau la inceput, pentru initierea ritualului, diverse bunuri sau obiecte precum articole personale de imbracaminte, papusi, piroane, cutite, iconite, miere de albine.

Ulterior, pentru desfasurarea ritualului care se prelungea in timp sub diferite pretexte, acestea cereau bijuterii sau autoturisme si sume de bani din ce in ce mai mari. Potrivit procurorilor, Oana Zavoranu a fost determinata de catre inculpati sa incheie mai multe contracte de vanzare a unor bunuri mobile si imobile sau contracte de imprumut cu garantie imobiliara, la un pret subevaluat in raport cu valoarea de piata a acestora, in realitate fiind vorba "camatarie disimulata".

Totodata, in perioada februarie - septembrie 2011, Oana Zavoranu a fost deposedata de o serie de bunuri mobile si imobile si mai multe sume de bani si, ulterior, santajata si amenintata de catre inculpati, in conditiile in care acestia se cunosteau intre ei, iar unii erau in relatii de rudenie.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
LISTA neagra a vrajitoarelor. Cea mai frumoasa femeie din lume, contactata pe Facebook de Vanessa
LISTA neagra a vrajitoarelor. Cea mai frumoasa femeie din lume, contactata pe Facebook de Vanessa

Vrajitoarele Vanessa si Melissa - trimise in judecata de Parchetul Ilfov - i-au contactat pe Mircea Geoana, Ana Lesko, Mihaela Borcea, Alina Vidican, incercand prin retele de socializare sa le racoleze pe Shakira, Beyonce sau Inna.

Vrajitoare, saltate ca prin farmec de politisti. Reporterii ProTV au fost atacati cu maturi
Vrajitoare, saltate ca prin farmec de politisti. Reporterii ProTV au fost atacati cu maturi

Descinderi in Buzau la casele mai multor asa-zis "clarvazatoare", suspectate ca ar fi inselat o multime de oameni, atat din tara cat si din strainatate.

Tribunalul Ilfov a decis eliberarea din arest a vrajitoarei Vanessa
Tribunalul Ilfov a decis eliberarea din arest a vrajitoarei Vanessa

Tribunalul Ilfov a decis, marti, ca vrajitoarea Roxana Lider, cunoscuta drept Vanessa, sa fie cercetata in libertate, cu interdictie de a parasi localitatea Chitila, solutia nefiind insa definitiva.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.