Dezastrul lasat in urma de furtunile din ultimele ore. Trafic rutier ingreunat pe A1 si pe drumuri nationale

Ultima actualizare: 11-05-2017 07:19

Vremea capricioasa a pus stapanire pe jumatate de tara. Valuri de ploi, vijelii, descarcari electrice si caderi de grindina s-au napustit cu violenta in special in zonele de deal si de munte din estul, centrul si sudul tarii.

In Pitesti, de pilda, strazile au fost inundate in urma unei furtuni care a durat doar 10 minute. Soarele si-a facut simtita prezenta pana la pranz, apoi brusc a inceput o ploaie torentiala. Strazile s-au umplut instantaneu de apa. In centru a cazut grindina.

Si in Dambovita a fost rupere de nori. In mai multe localitati din judet, apa a trecut de o jumatate de metru si a inundat gospodariile.

Cel mai rau e in cateva sate de langa Targoviste, unde a fost nevoie de motopompe.

Localnic: "S-au umplut curtile, a fost o juma de metru de apa. S-a umplut si beciul sub casa."

Localnica: "Toate gospodariile care sunt pe partea aceasta stanga, toate sunt inundate, tot, e oglinda!"

Problema este ca santurile care ar fi putut schimba cursul apei nu sunt curatate.

Pompier: “Apa nu are unde sa se duca practic."

Localnic: "Toti proprietarii de terenuri au astupat canalul si normal ca se umfla apa, inunda."

Localnic: "Ne-a inundat tot ce am pus in pamant, ceapa, usturoi, porumb, tot, nu mai e nimic."

La iesirea din Targoviste, pe drumul national 72, politistii au deviat circulatia dupa ce un pasaj a fost lovit de torenti. Iar un barbat care a ramas izolat in gospodaria sa din localitatea Sotanga, a fost evacuat de urgenta.

Potrivit meteorologilor, codul galben de ploi, vijelii, descarcari electrice si caderi de grindina este valabil pana marti seara.

Trafic rutier ingreunat pe A1 si pe drumuri nationale din cauza ploilor torentiale si a grindinei

Traficul rutier se desfasoara cu dificultate, luni seara, pe autostrada A1 si pe drumurile nationale DN2 si DN22 din cauza ploilor torentiale, furtunii si grindinei, anunta Centrul Infotrafic al Politiei Romane.

Potrivit sursei citate, traficul este ingreunat pe autostrada A1 Pitesti - Bucuresti, inca de la ora 17.00, din cauza ploilor abundente.

Tot din cauza ploii torentiale care a dus la inundarea soselei, circulatia rutiera a fost blocata pe DN22 A, in zona localitatii Nalbant din judetul Tulcea. In jurul orei 18.00, traficul a fost reluat pe un fir, alternativ.

De asemenea, in prezent, in judetul Ialomita, circulatia pe DN2 Bucuresti - Urziceni este ingreunata din cauza unui accident rutier in care au fost implicate doua autoturisme, produs intre localitatile Movilita si Sinesti.

Politistii le recomanda soferilor sa fie atenti, sa reduca viteza si sa mareasca distanta de siguranta fata de vehiculele din fata.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO