Detasament romanesc in Ucraina. Motivul pentru care genistii romani vor merge in tara aflata in conflict cu Rusia

Ultima actualizare: 05-09-2014 07:14
genisti romani

 Un detasament de 14 genisti romani va participa la exercitiul multinational “Blonde Avalanche”, organizat in sud-vestul Ucrainei.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apararii Nationale, 14 militari romani din Brigada 10 Geniu "Dunarea de Jos" vor participa in perioada 3-5 septembrie la un exercitiu multinational organizat in Ucraina. Intitulat „Blonde Avalanche”, exercitiul are loc in fiecare an si, conform MapN, are ca scop instruirea personalului Batalionului multinational de geniu pentru executarea unor misiuni specifice de limitare si inlaturare a consecintelor calamitatilor naturale, in bazinul raului Tisa.

Editia din acest an va avea loc in zona localitatilor Starychi si Vinogradiv din sud-vestul Ucrainei. Din cele 11 editii precedente, "Blonde Avalanche" s-a desfasurat pe teritoriul Romaniei in 2004, la Vintu de Jos (Alba), in 2008, la Martinesti (Cluj), si la Braila, in 2012. Batalionul multinational de geniu a fost infiinta in 2002 si cuprinde militari din Romania, Slovacia, Ucraina si Ungaria.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO