Desfasurare de forte in Buzau. Un barbat a vrut sa-si arunce casa in aer, in care se baricadase cu fiica lui de 14 ani

07-01-2016 16:47


Alerta intr-o localitate de langa Buzau, unde un barbat de 34 de ani a amenintat ca va provoca o explozie si s-a baricadat in casa cu tot cu fiica lui de 14 ani.
 

Voia sa discute cu nevasta, insa femeia, ingrozita de el, s-a ascuns. In cele din urma individul a lasat-o pe fata sa iasa din locuinta, dupa ce a dat drumul la gazul dintr-o butelie. Zeci de politisti, jandarmi si medici de la SMURD ai ajuns la fata locului si toti cei din zona au fost evacuati.

Alerta a fost data in jurul pranzului, iar la fata locului au ajuns trupele speciale, pompieri, politisti si medici de la ambulanta.

Iulian Apostol, ISU Buzau: "Individul a dat drumul la doua butelii in casa si ameninta ca o sa le dea foc. Noi am intervenit sa asiguram zona, exista riscul sa arunce casa in aer."

Politistii au izolat zona, au inchis circulatia pe strada, au evacuat locuintele. Au urmat ore tensionate de negocieri cu individul, la finalul carora autoritatile au decis sa intre cu forta peste el.

Barbatul a inceput sa dechida recipientele cu gaz in locuinta, moment in care a observat ca fiicei de 14 ani i se face rau. Atunci a lasat-o la iasa din casa. Se pare ca era si baut. Le-a cerut autoritatilor ca sotia lui sa vina acasa, insa ea nici nu a vrut sa auda de asa ceva.

Primar Maracineni: "Individul a avut divergente cu sotia pe care am sunat-o, dar a zis ca nu vine acasa pentru ca ii era frica de el, pentru ca era violent. Avea un cutit in mana, s-a taiat de cateva ori."

Vecina: "Nevasta a plecat pentru ca a incercat sa o omoare si pe ea si acum o chema acasa ca sa o arunce si pe ea in aer."

Dupa mai multe ore de negocieri cu individul, autoritatile au decis sa intre cu forta in casa barbatului. La aceasta ora, barbatul este in custodia autoritatilor.

Dupa ce l-au scos cu forta din casa, politistii din trupele speciale l-au dus pe barbatul de 34 de ani direct la Spitalul de Neuropsihiatrie din Sapoca. Individul urmeaza sa fie supus unei expertize pentru a se vedea daca a avut discernamant in momentul in care a amenintat ca arunca totul in aer. In plus, el va fi si amendat pentru tulburarea ordinii si linistii publice.

Oamenii care il cunosc spun ca barbatul nu a dat pana acum semne ca ar avea de gand sa se sinucida. El a lucrat o vreme ca macelar in Suedia si a revenit acasa inainte de sarbatori. Se pare ca de atunci ar fi avut mai multe neintelegeri cu sotia - pe care o suspecta ca il insala. De altfel, femeia le-a spus anchetatorul ca sotul ei ar fi vrut sa o omoare si de aceea l-a parasit zilele trecute si nu a mai vrut sa se intoarca la el.
 

Tags: buzau, explozie, barbat,

VIDEO PROTVPLUS.RO