Descoperirea nocturna a politistilor din Prahova. Cum lucrau zeci de muncitori la un depozit de legume si fructe


Ultimul update: Duminica 20 Martie 2016 07:13
Data publicarii: Joi 17 Martie 2016 17:18
Categorie: Stiri actuale

Politistii din Prahova au descoperit miercuri noaptea, la Baicoi, un depozit de legume si fructe in care toti muncitorii lucrau la negru.

Nu mai putin de 46 de oameni, niciunul cu acte de angajare, ambalau marfa care urma sa ajunga in supermarketurile din Ploiesti. Administratorii depozitului nu le-au putut arata anchetatorilor nici actele de proveninta a marfii, asa ca toate cele 310 tone de legume si fructe au fost confiscate.

In depozitul de la marginea orasului Baicoi se lucreaza noapte de noapte la ambalarea legumelor si a fructelor. Politistii aveau informatii ca administratorii nu au angajati ci racoleaza oameni de prin satele invecinate pe care ii platesc la negru.

Inspector principal Marian Popescu, purtatorul de cuvant al IPJ Prahova: "Muncitorii erau transportati cu diverse mijloace auto si prestau servicii de incarcare descarcare, ambalare a legumelor si fructelor, pentru sume foarte mici, derizorii."

In zona, toata lumea stie ca patronii prefera munca la negru iar oamenii accepta sa munceasca pentru sume de nimic din cauza ca nu au alte surse de venit. Anchetatorii spun ca sefii ii invata de la bun inceput sa minta sau sa fuga daca sunt luati la intrebari.

Muncitor: "Omul munceste de nevoie, sa poata sa se intretina. Patronul accepta ca nu mai plateste la stat."

Muncitori: "E mai rentabil. Si pentru firma, si pentru oameni, decat sa faca acte. Mai mult de alergat, nu le mai iese la patroni."

Administratorii depozitului care folosea numai muncitori la negru n-a putut dovedi cu acte nici provenienta marfii. Astfel 310 tone de legume si fructe care ar fi trebuit sa ajunga in supermarketuri au fost sigilate. Pentru toate acestea, proprietarii afacerii risca amenzi usturatoare si chiar inchisoarea pana la 2 ani.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO