Deputat USR-PLUS: Salariile la stat au fost cu 68% mai mari decât media naţională, în 2020

04-02-2021 17:57


Lei, salarii

Veniturile salariale la stat au fost anul trecut cu 68% mai mari decât media naţională, susține viceliderul grupului deputaţilor USR-PLUS Cristian Seidler.

Acesta mai spune că România a avut cheltuieli de personal în valoare de 110 miliarde de lei, pentru 1,25 milioane de angajaţi, fără cei din companii naţionale şi societăţi comerciale deţinute de stat. „Cred e de bun-simţ ca măcar unele sporuri ale bugetarilor să fie modificate, în acest context”, a adăugat el.

„Veniturile salariale la stat au fost, în 2020, cu 68% mai mari decât media naţională. În 2020, România a avut cheltuieli de personal în valoare de ~110 miliarde de lei, pentru ~1,25 milioane de angajaţi, fără cei din companii naţionale şi societăţi comerciale deţinute de stat. Aşadar, venitul salarial lunar mediu brut, la stat, în anul 2020 a fost de 7.173 de lei.

Venitul salarial lunar mediu brut în anul 2020 a fost de maxim 4.253 de lei, luând în calcul atât angajaţii din mediul privat cât şi pe cei de la stat, mai puţin pe cei din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

Veniturile salariale la stat au fost, prin urmare, cu 68% mai mari decât media naţională. În general, salariile la stat ar trebui să fie mai mici decât cele din privat, dar locurile de muncă mai stabile, în timp ce, în mediul privat ar trebui ca salariile să fie mai mari decât la stat, locurile de muncă fiind expuse, însă, fluctuaţiilor economice. Cred e de bun-simţ ca măcar unele sporuri ale bugetarilor să fie modificate, în acest context. Cât despre creşteri salariale generale, la stat, ar fi nerezonabile.

Sursa informaţiilor: Ministerul Finanţelor şi Casa Naţională de Pensii Publice”, a scris Cristian Seidler joi pe Facebook.

Sursa: StirilePROTV

Tags: salarii, stat,


VIDEO PROTVPLUS.RO