Ministrul Transporturilor propune o șosea în zig-zag spre mare. Tudose l-a ironizat

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 28 Decembrie 2017 19:21
Categorie: Actualitate

Deficitul bugetar, adică diferenţa între cât a cheltuit statul şi ce venituri a avut, s-a dublat faţă de anul trecut. Asta arată execuţia bugetară la 11 luni, publicată miercuri seara de către cei de la Finanţe.

Cele mai mari cheltuieli s-au făcut cu salariile bugetarilor şi cu ajutoarele sociale. În schimb, investiţiile sunt la jumătate.

Iar veştile nu sunt deloc bune pentru anul viitor: ministrul Transporturilor a anunţat joi că vor începe licitaţiile pentru o autostradă Braşov - Bacău - Iaşi abia în 2019, după care a spus că vom avea şi un drum ameţitor de la Buzău, prin Brăila, înapoi la Focşani şi iar apoi spre Tulcea până la mare.

În şedinţa de Guvern, ministrul Transporturilor a venit cu planuri măreţe pentru investiţii, capitol la care Executivul din care face parte stă cel mai prost din ultimii 10 ani.

Felix Stroe, ministrul Transporturilor: „Am făcut acest portofoliu de proiecte, proiecte publice prioritare de infrastructură, care să atingă un grad de maturitate suficient de mare pentru demararea licitaților și a implementării începând cu anul 2019. Proiectul de autostradă Brașov - Pașcani - Iași - Ungheni are o lungime de 336,5 km și un cost aproximativ de investiție de 3,08 miliarde euro. Proiectul de drum Transregio de drum rapid Brașov - Târgu Mureș. "

Proiectul de Buget 2018. Ministerele care primesc mai mulţi bani şi de unde se taie

Adică o listă lungă de proiecte pentru care nu există nici bani, nici studii. Nicio vorbă despre autostrăzile Piteşti - Sibiu, Comarnic - Braşov, Târgu-Mureș - Iaşi sau finalizarea Autostrăzii Transilvania. Înşiruirea de planuri a continuat, cu un drum aproape imposibil, în zig-zag.

Felix Stroe, ministrul Transporturilor: Proiectul de drum expres, patru benzi, Buzău - Brăila - Focșani - Tulcea - Constanța.”

Cu alte cuvinte, şoseaua ar pleca din Buzău, ar trece prin oraşul natal al premierului Tudose, Brăila, apoi s-ar întoarce la Focşani, după care ar reveni spre Tulcea şi Constanța. Pentru această prezentare, ministrul a primit felicitările ironice ale premierului:

Mihai Tudose, premier: „Domnule Stroe, felicitări dumneavoastră, echipei dumneavoastră, de asemenea, domnului ministru Nica. Rămâne ca să trecem de nivelul cu cariocile pe hârtie, că până acum proiecte am avut."

Investiţiile au fost de sub 2% din PIB în execuţia bugetară pe 11 luni, publicată de Finanţe, nivel minim pentru ultimul deceniu. Nu am avut niciun kilometru nou de autostradă dat în folosinţă în 2017, de exemplu. Deficitul bugetar s-a dublat şi el faţă de 2016.

Până în noiembrie, cea mai mare scădere de venituri la buget este la impozite şi taxe pe proprietate, iar cele mai mari creşteri, la contribuţiile sociale, generate de salariile majorate. Drept dovadă, cheltuielile cu salarizarea bugetarilor au crescut cu peste 21%.

Deficit de peste 10 miliarde de lei în bugetul general consolidat, în urma măsurilor luate de Guvern

Deficit de peste 10 miliarde de lei în bugetul general consolidat, în urma măsurilor luate de Guvern

sicane trafic, dn7,

Un şofer de TIR vrea să trimită în șant un SUV. Imagini de coșmar filmate pe DN7

Reacția Jandarmeriei, acuzată că a folosit abuziv poza unei tinere. Ce spun avocații

Tarife majorate pentru parcările publice în Capitală. Șofer: ”E o înșelătorie”

Parchetul General, despre modificarea codurilor penale: Unele duc la încălcarea dreptului la un proces echitabil

LOTO 6/49. Numerele extrase joi, 19 aprilie 2018

Iohannis: ”Asistăm la politici publice care ignoră principiile bunei guvernări”

gunoi

Arădenii, puși să-și ridice singuri pubelele de gunoi de la firma de salubritate

Alcoolemie uriașă în cazul unui șofer din Galați. A provocat 2 accidente

O mașină a luat foc imediat după ce a fost parcată de proprietar. Ipoteza pompierilor

Scandal într-o primărie din Dâmbovița, între primar și contabil. ”Ies cu toporul pe drum”

Lovitură dată de consilieri companiilor Primăriei Capitalei. Firea amenință cu instanța

Accident grav în Neamț, provocat de o minoră care conducea, legal, un motociclu