Declaratia lui Cristian Cioaca, dupa prezentarea in fata instantei: "Suport detentia pana la moarte"

Ultima actualizare: 15-07-2013 06:54

Fostul politist Cristian Cioaca a afirmat la Curtea de Apel Pitesti ca decizia ca cererea de revocare a arestarii sale preventive sa fie judecata de completul de apel desemnat sa judece dosarul de omor este "o insulta la adresa justitiei".

La iesire, el a declarat ca suporta "pana la moarte" detentia.
Potrivit reprezentantilor Curtii de Apel Pitesti, Cristian Cioaca a fost adus incatusat la instanta, unde a fost judecata cererea de revocare a masurii de arestare preventiva a acestuia.

"Aceasta hotarare este o insulta la adresa justitiei din Romania. Avem noroc ca hartia suporta astfel de decizii, hartia nu se supara (...) Hotararea de condamnare este copiata din rechizitoriul intocmit de procurori. Asteptam sa prezinte macar un motiv, un singur motiv intemeiat, pentru care sunt aici, in aceasta situatie. (..) Astept o judecata corecta din partea magistratilor de la Curtea de Apel Pitesti", a declarat Cristian Cioaca, in fata judecatorilor.

La iesirea de la Curtea de Apel Pitesti, Cioaca a fost intrebat de jurnalisti daca mai suporta detentia, in conditiile in care a declarat ca hartia suporta decizia, fostul politist declarand: "Pana la moarte!".

Completul de la Curtea de Apel Pitesti care urma sa judece, vineri, cererea de revocare a arestarii preventive formulata de fostul politist Cristian Cioaca si-a declinat competenta si a dispus inaintarea cauzei catre completul de apel desemnat sa judece dosarul de omor.

Cererea de revocare a arestarii preventive urma sa fie judecata, vineri, de Completul Penal Urgent 9 de la Curtea de Apel Pitesti.

Potrivit reprezentantilor Curtii de Apel Pitesti, avocata Maria Vasii, care il reprezinta pe Cristian Cioaca, a sustinut ca cererea de revocare a masurii preventive are caracterul unei alte actiuni si a cerut instantei sa se pronunte separat pe aceasta cauza, dar solicitarea acesteia nu a fost aprobata.

Astfel, judecatorul de sedinta a dispus ca dosarul sa fie inaintat Completului 17 Apel, investit cu solutionarea cauzei de omor, care urmeaza sa stabileasca un nou termen pentru judecarea cererii de revocare a arestarii preventive.

In 2 iulie, fostul politist Cristian Cioaca, acuzat de uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, a fost condamnat la 22 de ani de inchisoare, decizia fiind luata de magistratii Tribunalului Arges.

Cioaca a fost condamnat la 22 de ani de inchisoare, respectiv 21 de ani de inchisoare pentru omor, la care se adauga un spor de pedeapsa de un an, precum si la doi ani de inchisoare pentru profanare de morminte.

De asemenea, magistratii au decis ca fostul politist sa ii plateasca familiei Ghinescu si fiului sau, Patrick, despagubiri morale de 250.000 de euro. Totodata, el trebuie sa plateasca 135.000 de lei cheltuieli de judecata.

Procurorii si avocata familiei Ghinescu cerusera instantei ca fostul politist sa fie condamnat pe viata.

Decizia, care nu este definitiva, a fost atacata cu apel de catre toate partile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama si fratele Elodiei Ghinescu, in calitate de parti civile in dosar, dar si de procurori.

Cristian Cioaca se afla in arest preventiv din 5 decembrie 2012 si este incarcerat la Penitenciarul Colibasi din 30 ianuarie 2013.

In 30 ianuarie, Cristian Cioaca a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului instantei supreme pentru omor calificat si profanare de morminte, dupa mai bine de cinci ani de la disparitia sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

Procurorii arata in rechizitoriu ca in noaptea de 29 spre 30 august 2007, "pe fondul unor relatii conflictuale preexistente legate de un iminent divort generat de presupusele relatii extraconjugale ale sotilor, in timp ce se aflau in dormitorul matrimonial, discutiile au degenerat, context in care Cristian Cioaca i-a aplicat sotiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia".

Ulterior, Cioaca a dus trupul sotiei sale in cada baii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai usor.

Rechizitioriu: Cum a scapat Cristian Cioaca de cadavrul Elodiei:

"Folosind o geanta de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumparase in timpul vacantei in Dubai, precum si perdeaua de dus din baia aferenta dormitorului (aceasta din urma fiind menita a impiedica eventualele scurgeri de sange), inculpatul Cioaca Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru in portbagajul autoturismului si le-a ascuns intr-un loc necunoscut.

S-a constat si lipsa unor obiecte, precum: un cutit cu lungimea de 25-30 cm, doua prosoape, geanta de voiaj si perdeaua de dus", noteaza procurorii in rechizitoriu.

Anchetatorii au precizat ca in noaptea in care ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu, copilul minor al celor doi se afla in apartament.
Cristian Cioaca a fost arestat in 5 decembrie 2012, de Curtea de Apel Bucuresti, care a admis recursul procurorilor fata de cercetarea sa in libertate, hotarata de Tribunal Bucuresti.

Probele criminalistilor, prelevate din locuinta Elodiei si a lui Cristian Cioaca, il indica pe politist responsabil de uciderea avocatei si transarea acesteia. Probe de sange - identificate cu un aparat special, Crime Light - prelevate de sub zugraveala apartamentului au fost expertizate, stabilindu-se ca grupa sanguina apartine Elodiei.

Elodia Marilena Ghinescu a disparut de acasa la sfarsitul lunii august 2007, insa Cristian Cioaca, atunci politist la Politia din Arges, a anuntat disparitia acesteia abia in 5 septembrie 2007, la solicitarea sefei lui.

Anchetatorii au luat in calcul, din primele momente, varianta crimei in cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioaca, deoarece s-au gasit urme de sange in apartamentul celor doi soti si in autoturismul barbatului.

Mai mult, in septembrie 2007, dupa doua saptamani de la disparitie, anchetatorii au gasit intr-o rapa haine avand pete cu sangele Elodiei.

In octombrie 2007, intr-o rapa langa Rasnov au fost gasite uniforma de politist a lui Cioaca, alte obiecte ale acestuia si ale Elodiei.

Elodia Marilena Ghinescu a disparut de acasa la sfarsitul lunii august 2007, insa Cristian Cioaca, atunci politist la Politia din Arges, a anuntat disparitia acesteia abia in 5 septembrie 2007, la solicitarea sefei lui.

Cei doi au impreuna un copil, acum in varsta de 9 ani, care in prezent se afla in plasament la familia surorii lui Cristian Cioaca.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO