Decizie radicala. Pedeapsa primita de femeia care s-a aruncat cu fiul ei in fata trenului. Copilul are picioarele amputate

Ultima actualizare: 20-01-2017 07:14

Decizie radicala a instantei in cazul cutremurator al femeii din judetul Suceava, care, in urma cu un an si jumatate, s-a aruncat cu baietelul ei in fata unui tren.

Ea a fost condamnata acum la aproape 16 ani de inchisoare. In urma tragediei de atunci, copilul, acum in varsta de aproape 7 ani, a ramas cu picioarele amputate. Si mama lui a ramas infirma.

Incidentul a avut loc la sfarsitul lunii septembrie 2015. Femeia, atunci in varsta de 30 de ani, si-a luat copilasul de cinci ani in brate si s-a aruncat in fata unui tren. Judecatorii au considerat ca exista probe suficiente potrivit carora femeia a planuit totul, fiind acuzata de tentativa de violenta in familie, infractiune asimilata - potrivit codului penal - cu tentativa la omor calificat.

Pe langa condamnarea de aproape 16 ani de inchisoare, tinara a fost obligata sa plateasca aproape 100.000 de lei despagubiri civile catre spitalul "Sfanta Maria" din Iasi, unde a stat internata cu copilul si unde ambii au fost supusi la multiple interventii chirurgicale. Ea a suferit o amputatie de gamba dreapta, iar copilul are ambele picioare amputate.

Doua vieti s-au schimbat in toamna lui 2015 pentru totdeauna. Locul unde s-au petrecut scenele tulburatoare se afla la un kilometru si jumatate de casa in care tanara locuieste impreuna cu parintii ei, la Campulung Moldovenesc. Cruzimea gestului facut de femeie i-a facut pe judecatori sa-i aplice o pedeapsa aspra.

Gheorghe Codrean, presedintele Tribunalului Suceava: “Pedeapsa de 15 ani, sapte luni si 15 zile de inchisoare si interzicerea drepturilor civile pentru savarsirea infractiunii de tentativa la violenta in familie."

Imediat dupa tragedie, instanta a decis ca baietelul sa fie lasat in grija bunicilor materni.

Nicoleta Daniliuc, DGASPC Suceava: "In aceasta perioada, primaria de domiciliu se ocupa de monitorizarea cazului, iar in cazul in care va aparea vreo situatie de risc cu privire la copil, putem interveni pentru a lua o alta masura de protectie."

Apropiatii femeii sunt si acum socati de cele intamplate atunci, dar si de decizia instantei. Ei cred ca mama copilului a intrat intr-o depresie profunda dupa neintelegeri cu iubitul ei, care este si tatal celui mic.

Prietena: "Am auzit ca i-au dat 15,16 ani, nu stiu ce-ar putea ce sa-i faca, nu are un picior, cum sa stea ea in inchisoare? Trist, trist..."

Vecin: "A gresit, sa plateasca. Nici cu o gaina nu te arunci in fata trenului, dar cu un copil."

Oficial insa, judecatorii nu au aflat nici acum ce a determinat-o pe mama sa recurga la acest gest. Femeia a sustinut ca nu isi aduce aminte nimic din acea zi. Decizia instantei nu este definitiva.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO