Decizia familiei bărbatului mort după ce un jandarm i-a pulverizat în față spray paralizant


Ultimul update: Marti 18 Februarie 2020 17:48
Data publicarii: Marti 18 Februarie 2020 17:16
Categorie: Stiri actuale

Familia bărbatului care a murit anul trecut într-un parc din Vatra Dornei după o intervenţie a jandarmilor cere schimbarea încadrării juridice a faptei din ucidere din culpă în lovituri cauzatoare de moarte.

Avocatul familiei spune că medicii legişti au stabilit o legătură de cauzalitate între modul brutal de intervenţie a jandarmilor şi moartea bărbatului de 55 de ani.

Incidentul a avut loc pe 19 iulie anul trecut. Totul a plecat de la reclamaţia părinţilor unui copil. Aceştia le-au spus jandarmilor aflaţi în patrulare că un bărbat le-ar fi pipăit fata în mod indecent. Jandarmii au fugit după acesta şi au încercat să îl încătuşeze.

Pentru că el s-a opus, a fost pus la pământ, iar o femeie jandarm i-a pulverizat în față spray paralizant. Bărbatul a rămas inert, iar oamenii de ordine au chemat ambulanţa. Medicii l-au preluat în stop cardio-respirator pe bărbat, decesul fiind declarat la spital.

Procurorii militari au deschis o anchetă în REM pentru ucidere din culpă şi purtare abuzivă. La dosar, susţine avocatul familie victimei, există acum şi raportul legiştilor. Conform acestuia, decesul a fost consecinţa unei asfixii prin pulverizarea unui jet de gaz iritant lacrimogen şi a presarii victimei, toate acestea ducând la stop cardio-respirator.

Avocatul familiei cere acum schimbarea încadrării juridice în lovituri cauzatoare de moarte sau chiar omor.

VIDEO PROTVPLUS.RO