Decembrie e luna "cadourilor" pe care hotii si le fac singuri. La ce trebuie sa fiti atenti in magazine si supermarketuri

Ultima actualizare: 13-12-2014 01:47

In prag de sarbatori, hotii se simt in largul lor in magazinele aglomerate. Profita de neatentia oamenilor iesiti la cumparaturi si le fura telefoanele sau banii din genti.

Pagube inregistreaza si comerciantii pentru ca multi pun mana si pe marfuri. Satui sa fie pradati, reprezentantii unor magazine au introdus pe langa camerele de supraveghere agenti de paza imbracati in civil.

Fara rusine, o tanara isi pregateste terenul. Dupa ce arunca un ochi prin magazin, pune in geanta ce-i cade la mana, iar cand vanzatoarea devine banuitoare, dispare. Astfel de scene sunt tot mai dese in aceste zile.

Alti hoti fura tablete, telefoane sau aparate foto. Intr-un cuvant, lucruri de valoare care pot fi ascunse usor, fara sa bata la ochi.

Hotii sa nu se bazeze ca in aglomeratia din perioada sarbatorilor, nu pot fi observati cand sustrag produse. Hipermarketurile au luat masuri sporite de supraveghere si printre clientii obisnuiti se ascund si agenti imbracati in civil. In felul acesta au fost prinsi zeci de infractori.

Daca magazinele si-au luat masuri de precautie, si clientii trebuie sa fie atenti. Sa nu-si lase geanta nesupravegheata in carucior si sa se uite la cei care se invart in jurul lor.

Iata cum aceasta doamna, ocupata sa plateasca, ramane fara telefon, dupa ce o tanara, aflata in spatele ei, i-l fura din geanta.

Asadar, aveti mare grija de lucrurile personale. Chiar daca magazinele sunt impanzite de camere de supraveghere, hotii nu au jena sa actioneze, mai ales daca aveti sacosele pline. E de ajuns o clipa de neatentie si riscati sa ramaneti fara portofelul cu bani sau telefonul mobil.

Decembrie este luna cadurilor pentru toata lumea ... inclusiv pentru hoti. Pagubele cresc de la an la an.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO