De ce crede Meleșcanu, într-un răspuns pentru Năsui, că merită 23.000 de lei pe lună de la bugetul statului

Ultima actualizare: 24-01-2020 13:58
Teodor Melescanu
Agerpres

Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, i-a răspuns, într-o postare pe pagina proprie de facebook, deputatului USR Claudiu Năsui, care l-a acuzat că încasează "remunerații barosane" de la stat.

Veniturile lunare totale ale președintelui Senatului ar fi de circa 23.000 de lei, dintre care 9.000 de lei din pensia specială și 14.000 de lei din salariul de la Senat, după cum susține Năsui.

Curtea Constituțională a României a decis săptămâna aceasta că Meleșcanu a fost ales în mod neconstituțional șef al Senatului, fiind susținut de către grupul parlamentar PSD deși era membru ALDE.

La scurt timp după publicarea deciziei, deputatul USR Claudiu Năsui, l-a atacat, într-un mesaj pe pagina personală de facebook, pe Meleșcanu, afirmând că ar "căpușa" statul de mai bine de 50 de ani, o dovadă fiind veniturile lunare de circa 23.000 de lei.

"Ce îl recomandă pe acesta pentru aceste remunerații barosane? De la haosul alegerilor din diasporă, la voturi false în Senat și până la acuzațiile că ar fi făcut parte din fosta securitate, toate se găsesc pe CV-ul informal al acestui bugetar consacrat", a scris Năsui.

Meleșcanu: "Îmi cer scuze că vă simțiți umilit de competențele mele"

 

Tot prin intermediul unei postări pe facebook, șeful Senatului și-a descris viața și cariera, atacându-l în același timp pe Năsui.

"Este un “modus operandi” în zilele noastre ca persoane care nu au făcut nimic pentru țară și pentru societatea românească să lanseze atacuri asupra celor care și-au dovedit valoarea de-a lungul anilor și care, evident, constituie un motiv de frustrare pentru epigonismul lor", a scris Meleșcanu.

El a precizat că ceea ce a făcut el "puteți citi pe Wikipedia". Spre finalul răspunsului, fostul șef al SIE și-a cerut scuze, evident ironic: "Îmi cer scuze că vă simțiți umilit de competențele mele". "Spre deosebire de tatăl dumneavostră, tatăl meu a decedat când eu aveam 12 ani și nu a avut nicio firmă care să îmi plătească școli și la care să mă angajeze", a adăugat el.

Printre funcțiile deținute de Teodor Meleșcanu de la începutul anilor '90 se numără: ministru de Externe, senator, ministru al Apărării Naționale, director al Serviciului de Informații Externe și ministru de Externe.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO