Teodor Meleșcanu s-a înscris în partidul lui Dan Voiculescu: ”E un pas firesc”

Ultima actualizare: 09-06-2020 13:48
Teodor Melescanu
Agerpres

Senatorul Teodor Meleşcanu s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste - Social Liberal, care a fost fondat de Dan Voiculescu.

În felul acesta, fostul ministru de Externe a ajuns în al 6-lea partid din cariera sa de politician, după ce a fost membru PSD, APR, PNL, ALDE şi Forţa Naţională.

Senatorul Teodor Melescanu este cel mai nou membru al familiei umaniste. O personalitate marcantă a politicii românești din ultimii 30 de ani, Teodor Meleșcanu vine alături de #umanisti pentru a contribui la un proiect politic de anvergură.

„Oamenii doresc un proiect unde să clădească serios, nu să demoleze. PPU (social-liberal) are capacitatea de a lansa un asemenea proiect și de-al realiza cu toți cei care se asociază la o asemenea activitate.

În ceea ce mă privește, e un pas firesc spre zona umanistă și în mod evident voi fi unul dintre cei care voi pune la dispoziție tot ceea ce înseamnă experiență și capacitatea de lucru”, a transmis Teodor Meleșcanu, potrivit unui comunicat al PP USL.

Traseul politic al lui Meleșcanu

 

Teodor Meleșcanu a fost ales pe listele PDSR, în noiembrie 1996, ca senator de Prahova, în legislatura 1996-2000. potrivit Agepres, el a fost senator de Prahova din partea Alianţei Dreptate şi Adevăr (D.A.) în perioada 2004-2008.

Apoi, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008, a obţinut cel de-al treilea mandat de senator, pe listele PNL.

În ianuarie 2016 s-a înscris în Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE). La alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 a fost ales senator din partea ALDE.

La 26 februarie 2012 a fost propus de preşedintele Traian Băsescu pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE). La 10 noiembrie 2014 a fost propus în funcţia de ministru de Externe, de prim-ministrul Victor Ponta şi, în aceeaşi zi, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire în această funcţie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO