Daruri pentru 500 de familii sărmane, de la organizatorii unui festival din Iași. ”Înseamnă foarte mult pentru noi”

29-01-2021 17:34


A fost bucurie mare în zeci de familii cu mulți copii dintr-o comună din județul Iași. Oamenii s-au trezit cu daruri în curte aduse de tineri inimoși, impresionați de condițiile în care trăiesc.

 

Fiecare familie a primit alimente, produse de igienă și chiar lemne să treacă peste iarnă. Totul a fost posibil cu ajutorul donațiilor strânse de organizatorii unui festival de muzică din Iași.

"Doi saci de lemne, aici niște produse alimentare, câteva dulciuri, câteva conserve, covrigei pentru copilași, șervetele, detergent, pastă de dinți".

Această femeie își crește singură cei doi copii de 10 ani, de când a fost părăsită de soț. Astăzi, s-a luminat când a văzut că primește alimente și câțiva saci cu lemne pentru zilele geroase.

Femeie: ”Le mulțumim că s-au gândit la noi și că au grijă de noi, face mult orice ajutor. Face mult că așa mai avem și noi de o factură la lumină".

Pentru familiile sărmane, care trăiesc din banii de alocație și din ce câștigă muncind cu ziua, ajutorul a venit ca o binecuvântare.

Femeie: Înseamnă foarte mult pentru noi, pentru că acum cum sunt vremurile grele cu pandemia, mulțumim foarte mult pentru ajutor.
Reporter: Cum vă descurcați pe lună?
Femeie: Cu 130 de lei pe lună, suntem 5 persoane în casă".

Băiat: ”Le mulțumesc frumos că au făcut această favoare".

Rocanotherworld, festival de muzica cu tradiție în Iași, a avut anul acesta și o ediție de iarnă, online. În urma donațiilor strânse cu această ocazie, organizatorii au cumpărat ajutoare pentru 500 de familii din comuna Lungani.

Roxana Butucel, director festival: ”Această cauză a fost și în vară și ne-am dorit foarte mult să revenim pentru că iarna este mult mai grea și automat au nevoie și ei de ajutor".

Codrin, voluntar: ”Este o altă lume, venim din oraș și la 50 km este o altă realitate, una cruntă, cu care ne întâlnim în fiecare zi. Pentru noi este o mândrie și o bucurie să putem ajuta cât mai mult familii, anul ăsta au fost 500, să speram că anul viitor să fie și mai multe".

Festivalul este organizat anual în memoria lui Ioan Dan Niculescu, mai cunoscut sub numele de Roca, fondatorul unei agenții de comunicare din Iași, care a murit în 2016, într-un accident de mașină.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO