Darius Valcov ramane in arest preventiv. DNA a obtinut respingerea arestului la domiciliu


Ultimul update: Luni 27 Aprilie 2015 07:03
Data publicarii: Vineri 24 Aprilie 2015 09:28
Categorie: Stiri actuale

ICCJ a admis propunerea procurorilor DNA de prelungire a arestului preventiv in cazul lui Darius Valcov, in dosarul in care este acuzat ca a efectuat operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functia de primar, senator si ministru.

Judecatorii ICCJ au admis contestatia formulata de Directia Nationala Anticoruptie impotriva deciziei din 20 aprilie, prin care s-a stabilit ca Valcov sa fie arestat la domiciliu. Decizia instantei supreme de vineri este definitiva.

Darius Valcov se afla in arest din 2 aprilie, el fiind acuzat de DNA de trafic de influenta pentru ca ar fi primit aproximativ doua milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion. In schimbul banilor, Valcov, fost primar al municipiului Slatina, ar fi intervenit pe langa factori de decizie in vederea castigarii unor licitatii de catre Tehnologica Radion pentru obiective situate in municipiul Slatina, orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti.

Ulterior, procurorii l-au pus sub acuzare si pentru savarsirea infractiunii de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale.

VIDEO PROTVPLUS.RO