Cursurile vor fi suspendate marti in 17 judete. In Bucuresti, nu se mai fac ore pana luni

Dată publicare: 09-01-2017 14:31
Dată actualizare: 12-01-2017 06:57


Cursurile vor fi suspendate marti in toate unitatile de invatamant preuniversitar din 17 judete, potrivit unei centralizari realizate pana la ora 14,00, publicata pe site-ul Ministerului Educatiei.

UPDATE 21:45 Si in Dambovita au fost suspendate cursurile in trei unitati scolare, a anuntat Inspectoratul Scolar Judetean.

Unitatile scolare inchise marti sunt: Colegiul Economic din Targoviste si scolile din Ocnita si Niculesti.

UPDATE 19:00 Gabriela Firea a anuntat, luni seara, ca in Bucuresti cursurile sunt suspendate o saptamana, pana luni, 16 ianuarie 2017.

"Am luat legatura cu specialistii in meteorologie, atat pe parcursul zilei, cat si in aceasta seara, m-am consultat cu domnul ministru al Educatiei, de asemenea cu inspectorul scolar general, am discutat cu domnul prefect, cu primarii de sectoare, cu medici, cu parinti si concluzia este una foarte clara: avand in vedere conditiile meteo vitrege, incepand de maine seara, miercuri si chiar joi, in mod rational scoala ar putea sa inceapa in Capitala vineri, ceea ce ar fi neplacut pentru ca ar fi o zi de sfarsit de saptamana. De aceea, impreuna am luat decizia ca toate cursurile sa inceapa luni, 16 ianuarie. De asemenea, atunci se vor deschide toate cresele, gradinitele, scolile si liceele", a anuntat Firea, dupa sedinta Comandamentului de iarna.

Cat priveste invatamantul universitar, ea a spus ca acesta are autonomie si "fiecare universitate isi va lua propria decizie si o va anunta pe site-ul facultatilor".

Firea a adaugat ca este posibil ca o decizie similara sa fie luata si pentru judetul Ilfov.

"Din discutia pe care am avut-o in aceasta seara, am inteles ca o decizie similara se ia si pentru judetul Ilfov, ca s-ar fi luat, pentru ca vremea va fi comparabila in judetul Ilfov cu cea din Capitala, de aceea se ia o decizie similara", a explicat Firea.

Referitor la perioada de recuperare a zilelor in care elevii nu merg la scoala, primarul general a spus ca nu este cazul, pentru ca nu era o perioada de predare.

"In aceasta perioada, potrivit domnului ministru al Educatiei, domnului secretar de stat si inspectorului general scolar, nu era o perioada de predare, de lectii, de materie, ci practic de evaluare. Deci toata aceasta perioada de evaluare va fi facuta de profesori la clasa. Era mult mai periculos sa expunem copiii si cadrele didactice unui ger naprasnic, cum va fi maine dimineata, de minus 23 de grade Celsius, si zapada viscolita si spulberata care va fi maine seara, miercuri si in mare parte si joi", a explicat edilul sef al Capitalei.

De asemenea, cursurile sunt suspendate marti in 17 judete. Este vorba despre Tulcea, Bacau, Braila, Olt, Iasi, Neamt, Timis, Galati, Maramures, Dolj, Suceava, Botosani, Buzau, Ialomita, Ilfov, Constanta, Vrancea si municipiul Bucuresti.

De asemenea, potrivit site-ului Ministerului Educatiei, vor fi suspendate partial marti cursurile in judetul Mures (Scoala gimnaziala "Romulus Guga" din Targu Mures - structura Curcubeu - Valea Rece), Cluj (Gradinita Jucu de Mijloc si Scoala gimnaziala "Luna"), Sibiu (o unitate de invatamant), Alba (5 unitati de invatamant), Hunedoara (4 unitati de invatamant).

In cursul zilei de miercuri vor fi suspendate partial cursurile in Sibiu (o unitate de invatamant) si Alba (o unitate de invatamant).
 


VIDEO PROTVPLUS.RO