Cum si-a scurtat Gica Popescu drumul spre libertate. Fostul sportiv ar putea fi eliberat in urmatoarele zile

Ultima actualizare: 22-10-2015 07:07

Gica Popescu a stat suficient in spatele gratiilor, iar eliberarea lui inainte de a-si fi executat intreaga pedeapsa este oportuna, cu conditia ca el sa fie parasit campul infractional.

Sunt argumentele pe care judecatorul a decis sa le invoce in sentinta prin care fostul capitan al nationalei isi poate pregati bagajele pentru libertate. 

Procurorii DNA au contestat insa decizia magistratului. "Fotbal pentru viitori fotbalisti profesionisti", "Consideratii privind optimizarea strategiei de promovare a jocului de fotbal la nivel scolar", "Abordari teoretice ale predarii jocului de fotbal in centrele de copii si juniori" si "Personalitatea sportivului, conditie obligatorie pentru succesul in sport" - acestea sunt cele patru carti scrise in inchisoare de Gica Popescu, pe care nu le-au vazut insa nici procurorii DNA, nici judecatorul care a ajuns la concluzia ca fostul capitan al nationalei a stat suficient in inchisoare.

Exista premisele ca timpul executat a fost suficient pentru reeducarea condamnatului si ca acesta si-a format o atitudine corecta fata de valorile sociale astfel incat in viitor sa se incadreze intr-o viata normala, parasind campul infractional - este sentinta data de magistrati.

Chiar daca sentinta este extrem de favorabila, Gica Popescu mai are de asteptat inca vreo cateva zile pana sa-si faca bagajele si sa se gandeasca cu adevarat la libertate. Dosarul sau de liberare conditionata a fost cerut de procurorii DNA ca sa motiveze contestatia cata vreme cei care au contribuit la trimiterea lui in spatele gratiilor nu sunt deocamdata de acord cu eliberarea lui conditionata.

Pe 4 martie 2014, fostul international a fost incarcerat la penitenciarul de maxima siguranta Rahova. Gica Popescu fusese condamnat in celebrul dosar al transferurilor la trei ani o luna si 10 zile pentru fraude in transferurile de fotbalisti. Dupa perioada de carantina a fost transferat impreuna cu George Copos si Mihai Stoica la Penitenciarul Jilava.

Pentru cele patru lucrari stiintifice dedicate exclusiv fotbalului, Gica Popescu a primit nu mai putin de 120 de zile de libertate, fapt ce il face sa fie convins ca putea sa iasa din spatele gratiilor mai devreme. Insa chiar si-asa, nu a stat degeaba in celula si a scris o a cincea lucrare dedicata evident tot fotbalului, care va vedea lumina tiparului fie ca va ramane aici, la Penitenciarul Jilava, fie ca va fi lasat sa se intoarca acasa la familie.

Soarta lui Gica Popescu va fi decisa de tribunalul Ilfov.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO