Patru familii își plâng morții, după ce o șoferiță băută a făcut ravagii pe o stradă din Iași. Patru bărbați care făceau parte dintr-un grup de șapte muncitori, erau în zonă pentru o lucrare când o mașină a intrat cu viteză într-o dubă, care i-a zdrobit.

Înainte de tragedie, femeia a fost suprinsă în timp ce gonea pe bulevardele din oraș. Vineri când au găsit-o polițiștii, bea bere cu niște prietene, spun surse din anchetă.

În timp ce ambulanțele continuă să vină la locul accidentului, militarii din detașamentul de descarcerare încearcă să scoată muncitorii dintre vehiculele zdrobite. Unele victime sunt resuscitate direct pe șosea. Cel puțin patru echipaje de la SMURD și de Serviciul de Ambulanță intervin. În jurul orei unu, autoturismul condus de femeia de 39 de ani a izbit zidul unei case, după care a fost aruncat în autoutilitara lângă care se aflau muncitorii.
 

Reconstituirea grafică a accidentului
 

Șoferița iese cu viteză dintr-o curbă la stânga și, fără să controleze mașina, lovește imobilul de pe marginea drumului. De acolo, autoturismul este proiectat în vehiculul utilitar. Trei muncitori erau pe trotuar, iar alți patru lângă partea din spate a autoutilitarei. Patru dintre ei au murit pe loc. Politișitii au stabilit că femeia care a provocat tragedia băuse. Avea o alcoolemie de 0,42 la mie.

Mai multe lumânări au fost aprinse la locul tragediei. Pantoful unuia dintre muncitorii loviți a fost identificat de crimilișiti drept proba cu numărul 14, în dosarul de ucidere din culpă și vătămărare din culpă deschis de politiști.
 

 

Polițiștii au găsit-o pe femeie bând bere la o terasă
 

După accident, șoferița a fost dusă la spital cu lovituri la cap, torace și la abdomen, dar a cerut să fie externată și a plecat din salon, fără acordul medicilor. Polițiștii i-au monitorizat telefonul și au găsit-o la prânz, la o terasă. Surse din anchetă spun că bea bere cu niște prietene.

Șoferița se numește Adina Iuliana Ghervase. Polițiștii au găsit imagini cu ea, înainte de accident, în timp ce circula cu viteză prin oraș. Nu oprește să se asigure în zona unei treceri de pietoni, gonește într-o intersecție și accelerează pe o altă strădă. Vineri după-amiază a fost reținută.

Ciprian Duca, Ioan Cojocaru, Gheorghe Șutacu și Constantin Bounegru sunt bărbații uciși în accidentul provocat de femeia de 39 de ani. Duca era inginer, șeful punctului de lucru. Se mutase de curând, împreună cu iubita lui, în casă nouă.

Vecin: Era super tip. Vecin de nota zece. Și-au luat casa asta în primăvara, a făcut-o lux și uite ce tragedie.

Ceilalți trei bărbați morți erau muncitori necalificați. Gheorghe Șutacu avea 48 de ani.

Elena Albu, cumnata lui Gheorghe Șutacu: Un om extraordinar de bun.”

Elena Junică, ruda lui Gheorghe Șutacu: Are o fată și un băiat. Are familie. Era foarte bun, foarte omenos.

Muncitorii loviți în accident erau angajați la societatea de drumuri a Primăriei Iași. Șeful lor spune că lucrarea pe care o făceau joi noapte era semnalizată.

Kristian Bârzu, director tehnic citadin Iași:Ea a avut, se pot vedea și în imagini, a avut barieră, a avut popice, popicele au fost spulberate de această mașină. Toți cei care lucrau aveau veste amortizoare.

Trei dintre muncitorii care au scăpat cu viață din accident sunt în spital. Unul a fost operat și este la terapie intensivă cu prognostic rezervat, spun doctorii.