Cum explică RADET faptul că spitalul „Marie Curie” a fost lăsat fără apă caldă și căldură
RADET anunţă că au fost finalizate lucrările pentru înlocuirea unor porţiuni de conductă, cu o vechime de peste 34 de ani, din magistrala Berceni - DN800.
Ea alimentează inclusiv zona Spitalului 'Marie Curie' şi a Centrului de Recuperare Neuropsihomotorie 'Nicolae Robănescu'.
"Operaţiunile de sudură pentru înlocuirea tronsoanelor de conductă au fost finalizate în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 03,00, ulterior fiind începute operaţiunile de încărcare şi punere în funcţiune a magistralei. Realizarea celor trei copci în Bulevardul Brâncoveanu şi a operaţiunilor de golire a conductei pe o distanţă de peste 2 kilometri, volumul de apă evacuat fiind de peste 2.000 metri cubi, efectuarea operaţiunilor de înlocuire a tronsoanelor afectate, cât şi a celor de reumplere şi punere în funcţiune a magistralei reprezintă operaţiuni absolut obligatorii oricărei intervenţii de acest gen, iar termenul aproximativ de desfăşurare este de peste 48 de ore. Vă subliniem că în cazul unor astfel de lucrări echipele RADET lucrează 24 ore din 24, tocmai pentru a reduce timpii de disconfort", se arată într-un comunicat al Regiei.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Manevrele premergătoare lucrării au presupus: închiderea vanelor, ventilarea galeriei pentru a permite accesul angajaţilor în subteran (operaţiune de durată având în vedere că temperatura agentului termic din conducte depăşeşte 90 de grade), controlul conductelor, urmat de golirea acestora.
RADET menţionează că în acest an a început cel mai amplu program de reparaţii, modernizări şi înlocuiri de subansamble tehnice, "după o perioadă de zeci de ani în care nu s-a investit nimic în sistemul de termoficare" din Capitală.
"În planul de lucrări au fost introduse cu prioritate zonele care au creat probleme în sezonul anterior de încălzire, dar au fost dispuse lucrări şi în zone cu risc ridicat de producere a unor avarii, aşa cum este şi zona bulevardului Constantin Brâncoveanu. În cazul acestei lucrări s-a constatat, după intrarea în galeriile subterane, că tronsoanele care necesită înlocuire sunt mai mari decât cele avute în vedere iniţial. Deşi lucrarea putea fi efectuată într-o singură etapă, pentru a nu priva cetăţenii şi implicit unităţile medicale timp de cinci zile consecutiv de lipsa apei calde şi a căldurii, am decis ca aceasta să fie efectuată în două etape. Astfel, am ales varianta opririi, punerii în funcţiune şi apoi a reopririi sistemului de termoficare", precizează sursa citată.
Conform aceleiaşi surse, înainte de începerea lucrărilor, spitalul a fost anunţat, pentru a putea asigura sursa alternativă de încălzire, potrivit normativele în vigoare.
Ministerul Sănătății a cerut printr-un comunicat oficial ca Primăria Capitalei să rezolve ”de urgență” lipsa apei calde și a căldurii la Spitalul Marie Curie și la Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu.
Oficialii din minister spun că vineri, 15 noiembrie, printr-un comunicat de presă, doamna Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, oferea promisiuni și garanții solide, că începând cu acea dată, la cele două unități spitalicești nu vor mai fi astfel de probleme.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!