Cum au incercat colegii sa-l elimine din sistem pe Berbeceanu. Martor: "M-au dus in beci, m-au lasat fara apa si mancare"

×
Codul embed a fost copiat

O conspiratie judiciara fara precedent - de asta pare sa fi avut parte comisarul Traian Berbeceanu, de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Alba.

Iar concluziile judecatorilor instantei supreme arata ca ofiterul a fost arestat preventiv in baza unor falsuri. Inalta Curte de Casatie si Justitie a condamnat deja doi procurori si un politist care i-au inscenat acuzatiile lui Berbeceanu, insa pedepsele acestora ar putea fi majorate.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat un verdict unic pana in prezent: referatul in baza caruia a fost arestat preventiv in 2013 comisarul Traian Berbeceanu este... un fals. Artizanii - sustin judecatorii instantei supreme - ar fi chiar autorii conspiratiei: doi procurori si un politist.

"Avand in vedere gravitatea extrema a faptelor comise, cinismul de care au dat dovada, faptul ca au refuzat sa-si asume raspunderea pentru propriile fapte, justifica pe deplin aplicarea unor pedepse orientate la maximul prevazut de lege pentru faptele comise", se spune in motivarea condamnarii.

Concluziile la care au ajuns magistratii sunt terifiante: colegii pe care comisarul Berbeceanu ii reclamase ca ii protejeaza pe interlopi au incercat sa il elimine din sistem. Si ca sa il poata aresta, ar fi manipulat martorii cu promisiuni sau amenintari.

Citește și
Alina Bica, fost sef al DIICOT
Alina Bica raspunde la acuzatiile fostului sef de la crima organizata Alba. "A protejat interesele unor persoane si firme"
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

"Am fost introdus intr-un beci intunecos, fara apa si mancare" - s-a plans un martor. "Am fost practic torturat pana sa imi pun semnatura pe lucrurile scrise, dictate de dl. procuror. Eu am spus ca nu am dat niciun fel de bani d-lui Berbeceanu", afirma martorul Gabor Scaglione Cosimo.

Si fostul patron al echipei de fotbal Jiul Petrosani, Alin Simota, a recunoscut ca a fost pus sa dea declaratii impotriva lui Berbeceanu, in perioada in care era arestat preventiv.

"Mi-am dat seama cu stupoare ca mi se cereau sa spun lucruri care ar fi condus spre o defaimare a domnului Berbeceanu. Eu mereu am spus ca nu scriu dupa dictare", a spus Alin Simota.

In timp ce comisarul Traian Berbeceanu a fost achitat pentru toate acuzatiile pentru care a fost incarcerat mai bine de luna, procurorii si politistul care au conspirat impotriva sa au fost condamnati in prima instanta la pedepse cuprinse intre doi si 7 ani de inchisoare.

Insa, tocmai din pricina detaliilor acestui caz procurorii DNA insista ca inalta curte sa le dea inculpatilor pedepse maxime, ce pot ajunge pana la zece ani de detentie.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
STENOGRAME. Cum a cazut ofiterul Berbeceanu victima conspiratiilor colegilor:
STENOGRAME. Cum a cazut ofiterul Berbeceanu victima conspiratiilor colegilor: "Asta ii dorim: vata in nas si pantofi de lac"

"Este demonstrat dincolo de orice indoiala ca inculpatii au stiut ca Traian Berbeceanu este o persoana nevinovata. Dar au denaturat adevarul, ca sa il indeparteze de la sefia Brigazii de Combatere a Crimei Organizate."

Alina Bica raspunde la acuzatiile fostului sef de la crima organizata Alba.
Alina Bica raspunde la acuzatiile fostului sef de la crima organizata Alba. "A protejat interesele unor persoane si firme"

Procesul in care Traian Berbeceanu, fostul sef de la crima organizata Alba, este acuzat si victima, a adus-o miercuri in fata judecatorilor pe Alina Bica, fost procuror sef al DIICOT.

DNA: Fostul sef al DIICOT Alba, Ioan Muresan, si complicii sai au vrut sa il
DNA: Fostul sef al DIICOT Alba, Ioan Muresan, si complicii sai au vrut sa il "reduca la tacere" pe Traian Berbeceanu

Fostul sef al DIICOT Alba, Ioan Muresan, si cei doi complici ai sai au fabricat dosarul lui Traian Berbeceanu, incercand sa il reduca la tacere pe fostul sef al BCCO Alba si sa obtina de la acesta materiale despre care credeau ca i-ar fi putut incrimina.

Recomandări
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții

O persoană a murit și trei au fost rănite în explozia care a distrus un bloc din Craiova. Deflagrația a rupt pereții, iar o parte din primul etaj s-a prăbușit.  

Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu
Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu

Navele de război ale Marinei SUA au folosit un interceptor de rachete pentru prima dată în luptă în weekend, în timp ce apărau Israelul de un atac iranian fără precedent, scrie Business Insider.

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.