Cum au incercat colegii sa-l elimine din sistem pe Berbeceanu. Martor: "M-au dus in beci, m-au lasat fara apa si mancare"


Ultimul update: Joi 04 Mai 2017 07:32
Data publicarii: Luni 01 Mai 2017 18:47
Categorie: Stiri actuale

O conspiratie judiciara fara precedent - de asta pare sa fi avut parte comisarul Traian Berbeceanu, de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Alba.

Iar concluziile judecatorilor instantei supreme arata ca ofiterul a fost arestat preventiv in baza unor falsuri. Inalta Curte de Casatie si Justitie a condamnat deja doi procurori si un politist care i-au inscenat acuzatiile lui Berbeceanu, insa pedepsele acestora ar putea fi majorate.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat un verdict unic pana in prezent: referatul in baza caruia a fost arestat preventiv in 2013 comisarul Traian Berbeceanu este... un fals. Artizanii - sustin judecatorii instantei supreme - ar fi chiar autorii conspiratiei: doi procurori si un politist.

"Avand in vedere gravitatea extrema a faptelor comise, cinismul de care au dat dovada, faptul ca au refuzat sa-si asume raspunderea pentru propriile fapte, justifica pe deplin aplicarea unor pedepse orientate la maximul prevazut de lege pentru faptele comise", se spune in motivarea condamnarii.

Concluziile la care au ajuns magistratii sunt terifiante: colegii pe care comisarul Berbeceanu ii reclamase ca ii protejeaza pe interlopi au incercat sa il elimine din sistem. Si ca sa il poata aresta, ar fi manipulat martorii cu promisiuni sau amenintari.

"Am fost introdus intr-un beci intunecos, fara apa si mancare" - s-a plans un martor. "Am fost practic torturat pana sa imi pun semnatura pe lucrurile scrise, dictate de dl. procuror. Eu am spus ca nu am dat niciun fel de bani d-lui Berbeceanu", afirma martorul Gabor Scaglione Cosimo.

Si fostul patron al echipei de fotbal Jiul Petrosani, Alin Simota, a recunoscut ca a fost pus sa dea declaratii impotriva lui Berbeceanu, in perioada in care era arestat preventiv.

"Mi-am dat seama cu stupoare ca mi se cereau sa spun lucruri care ar fi condus spre o defaimare a domnului Berbeceanu. Eu mereu am spus ca nu scriu dupa dictare", a spus Alin Simota.

In timp ce comisarul Traian Berbeceanu a fost achitat pentru toate acuzatiile pentru care a fost incarcerat mai bine de luna, procurorii si politistul care au conspirat impotriva sa au fost condamnati in prima instanta la pedepse cuprinse intre doi si 7 ani de inchisoare.

Insa, tocmai din pricina detaliilor acestui caz procurorii DNA insista ca inalta curte sa le dea inculpatilor pedepse maxime, ce pot ajunge pana la zece ani de detentie.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO