Cum arată casa „MagicHome", construită pentru părinții copiilor bolnavi de cancer. VIDEO


Ultimul update: Joi 28 Noiembrie 2019 11:00
Data publicarii: Marti 26 Noiembrie 2019 19:21
Categorie: Stiri actuale

„MagicHome", casa unde își pot găsi refugiul părinții copiilor bolnavi de cancer și-a deschis porțile.

La 2 ani după cea mai emoționantă campanie prin care oamenii erau rugați să se așeze pe un scaun de spital și să doneze 2 euro! Cei care au atât de multă nevoie de ajutor găsesc aici mâncare, un pat în care să doarmă și o vorbă bună. Totul, gratuit. Până acum, voluntarii au ridicat 14 asemenea adăposturi. Cel mai mare, în București, lângă spitalul Fundeni.

Sute de oameni au ocupat scaunul părintelui în campania ''Impreună pentru MagicHome'' şi au reuşit să-şi convingă semenii să doneze 2 euro pentru construirea unei case în care pot sta părinţii care au copilaşii, bolnavi de cancer, la spital. Acum, familiile greu încercate de soartă, pot fi primite în MagicHome.

Ionuţ şi bunica lui se bucură deja de căldură şi prietenia celor pe care i-au găsit aici. În urmă cu 5 ani tânărul a fost diagnosticat cu o formă de cancer, iar bunica a stat zi şi noapte lângă el, în spital.

Ionuţ: ''Dormea cu mine în pat, sa pe scaun sau îi puneau o saltea..''

Cu MagicHome, părinții copiilor bolnavi de cancer nu îşi mai fac griji că nu au unde să înnopteze sau că nu îşi permit o masă caldă.

Liliana Curea: ''750 mp, 11 dormitoare, 7 băi şi 3 bucătarii. Investiţia a fost de 700.000 de euro, iar aceasta este doar una dintre cele 14 case magice în care au ajuns până acum peste 2.000 de persoane.''

Iar MagicHome nu înseamnă doar un adăpost. Oamenii găsesc şi consiliere psihologică.

Cătălina Dumitrescu, psiholog: ''Te securizează ca părinte. Ai nevoie să nu te simţi vulnerabil şi că nu ştii în ce direcţie să o apuci. E o gură de oxigen pentru părinți.''

Alături de Vlad Voiculesc şi Melania Medeleanu, iniţiatorii acestui proiect, au fost la inaugurare şi mulţi dintre cei care au ajutat ca acest vis să devină realitate. Oameni care s-au aşezat pe scaun, arhitecţii care au făcut planul casei, sponsori şi doctori.

Conf. dr. Anca Colita: ''Este un proiect esenţial pentru tratament. Vom reuşi ca o echipă sa să asigurăm tratamentul conform ghidurilor internaţionale. Se vor simţi în sigurantă.''

Vlad Voicuelscu: ''E absolut fabulos ce putem face când suntem împreună...''

Melania Medeleanu: ''Nu eşti niciodată prea mic dacă îţi pasă...''

Adăposturi "MagicHome" mai sunt în Cluj, Timişoara, Craiova, Târgu Mureş, Iaşi, Chişinău şi Viena.

Cei care vor să susţină MagicHome pot dona 2 euro printr-un SMS cu textul MAGIC la nr. 8844.

VIDEO PROTVPLUS.RO