Cine sunt voluntarii care transformă magia în realitate la MagiCamp. Proiectul MagicHome

×
Codul embed a fost copiat

MAGIA BINELUI II. Despre energia bună care emană din MagiCamp nu vorbesc doar copiii. Și voluntarii simt că acolo e ceva care îi atrage în fiecare an și îi determină să își sacrifice vacanțele pentru a stă alături de micuții pacienți și pentru a ajuta.

De ajutor au nevoie și părinții copiilor, care de multe ori își duc suferința pe un scaun în spital. Oameni cu suflet mare au pus la dispoziția asociației până acum 14 case în care sunt cazați și hrăniți părinții copiilor care vin la tratament.

Vlad Pop a alergat pentru MagiCamp la cel mai dur maraton din lume, să strângă bani pentru acest loc. A câștigat cursa de 193 de km. Împreună cu soția în această vară au lucrat în tabăra 9 săptămâni.

Vlad Pop, voluntar: “A fost o întrebare într-o seară. Dacă ai fi un copac, ce ai vrea să crească din tine. Și un copil a zis că ar vrea să crească bani, ca să ajungă să ajute alți copii să se vindece. Și mi se pare incredibil că un băiat la 7-8 ani să gândească atât de matur.”

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Raluca Pop, coordonator voluntar: “Faptul că auzi că își doresc să ne revedem. Și ei își doresc să fie ca mine când vor fi mari. Și cumva cred că asta este motivația. Vară de vară. Să fiu cu ei și să văd că zâmbesc, să îi văd că se bucură și că de la sine vin și te iau în brațe…”

Soții Sorin și Iuia sunt voluntari încă din 2014. Și-au petrecut aproape toată vara aici.

Sorin Paraschiv: “Mi s-a pus des întrebare asta: sigur îți iese ceva, n-ai cum să te duci tu așa... Toți banii din lume nu i-aș dori pentru ce se întâmplă aici. Uite caz concret, cu Florin. Pentru mine, aproape că îmi dădeau lacrimile pentru ce a reușit să facă și pentru mine chestia asta contează mult mai mult decât altceva...Mă hrănesc cu treaba asta și asta e încununarea succesului și e tot ce îmi doresc.”

În curtea taberei de câțiva ani a apărut și o piscină. De fiecare dată, când la final de tabără sunt întrebați ce le-a plăcut cel mai mult aici, piscina iese pe primul loc. Iar ca săptămâna să rămână memorabilă, fiecare grupa a fost vizitată și de o vedetă la modă.

De dată asta, a venit vloggerul Selly. Pentru mulți dintre ei, întâlnirea a fost mai mult decât împlinirea unui vis.

Tudor: “Nu credeam că o să-l văd pe Selly. credeam că e cineva care s-a costumat așa să ne facă o surpriză. Mi-a plăcut extrem de mult. E super!”

Florența Ilie și-a dat demisia din Poliție pentru a sta aproape de acest copii. Ani la rând a fost voluntar. Acum e angajată cu acte în regulă în MagiCamp. Toți îi spun "doamna Polonic" pentru că aici se ocupă de mâncarea lor.

Florența Ilie: “Felul ăla care te pătrunde. Și oricât de obosit ai fi sau oricât de nervos ai fi se lasă liniștea aia când simți brațele când te cuprind. Și care îți amintește că astea nu-s probleme, ce oboseală? Așa, ca o binecuvântare sunt mânuțele alea două.”

În fiecare zi, în tabără mănâncă peste 60 de oameni, copii, voluntari, personal auxiliar. Iar doamna Polonic e un fel de mama pentru toți. Oricine are o problema, la ea găsește rezolvare.

Am reîntâlnit-o în București. Aleargă împreună cu Valeriu, alt membru MagiCamp, și ajută. Fac rost de medicamentele care salvează vieți, dar care la noi nu se găsesc.

Doamna Polonic și Valeriu se ocupă și de MagicHome-uri, case pe care oameni cu suflet mare le-au încredințat Asociației, iar MagiCamp le pune la dispoziția părinților care au copii prin spital. Tot ce se întâmplă aici e gratis.

Fiul doamnei Manea trebuie să facă 45 de zile de radioterapie. Sunt din Brăila.

Daniela Manea, mama: “Suntem cazați o lună și jumătate gratuit. Nu ne trebuie absolut nimic. Avem până și un lucru minuscul. Ac cu ață. Ne este asigurată hrana zilnică, orice. Mașină de spălat. Orice. O luna și jumătate pentru mine ar însemna niște bani pe care nu pot să îi am. Nu pot să fac rost de atâția bani. Este un ajutor imens.”

Pe lângă drama pe care o trăiesc, părinții copiilor bolnavi de cancer sunt supuși la chinuri și umilite prin spitalele noastre. Copiii au nevoie de prezența unui adult din familie, dar statul român nu s-a gândit și nu se gândește cum să-i ajute pe acești oameni care locuiesc în spitale luni, ani la rând. Datele arată că peste 70 la sută din părinții copiilor bolnavi au situații financiare modeste, nu au bani de transport și cazare. Își duc suferința zi și noapte pe un scaun sau pe sub paturile în care zac pruncii lor.

Toamna lui 2017, Institutul Fundeni. Un tată se așază în genunchi lângă patul pe care de 3 luni fiul luptă. A venit în vizită împreună cu fiica tocmai din Caraș Severin. Familia Urdăreanu a intrat în această poveste acum câțiva ani și de atunci stau prin spitale. Mama și Mitruț sunt aici de mai bine de 3 luni. Acest pat le este casă.

Acum doi ani, domnul Urdareanu era cazat într-un MagicHome, lângă spital. În fiecare an, în România, 550 de copii sunt diagnosticați cu afecțiuni oncologice. Cancer. Alte mii sunt în tratament. Spitalele au devenit neîncăpătoare.

Pentru a-i ajuta pe acești oameni care își duc bătălia pe un scaun lângă copiii lor, în toamna lui 2017 Asociația a cumpărat o clădire în apropierea spitalului din Fundani. Iar pentru a strage bani să o amenajeze a pornit una dintre cele mai zguduitoare campanii din România ultimilor ani prin care le-a cerut românilor să ajute.

Și imediat sute de oameni s-au înscris, în semn de solidaritate pentru a sta pe scaunul de lângă patul așezat într-o vitrină în centrul Bucureștiului, zi și noapte.

Într-o zi, tăcut și cufundat în gânduri și suferințe numai de el știute a venit și domnul Urdăreanu. Familia Urdăreanu încă luptă și locuiește în MagicHome.

Ion Urdăreanu: “E mai mult ca acasă. Vreau să vă spun. Să ai unde să stai să te odihnești, să manânci, să gătești și să nu plătești nimic. Oameni ăștia, echipa asta, ceva incredibil… Foarte mult ne-au ajutat, nu numai pe noi. Toate familiile care sunt într-o postură…”

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
Citește și...
Reportajul „De unde vin florile?” semnat de Cosmin Savu, la România, te iubesc!, a fost în topul preferințelor celor de acasă
Reportajul „De unde vin florile?” semnat de Cosmin Savu, la România, te iubesc!, a fost în topul preferințelor celor de acasă

Duminică seara, la România, te iubesc!, Cosmin Savu ne-a răspuns la întrebarea: „de unde vin florile?” în condițiile în care, la noi în țară, peste 80% din produse sunt din import.

România a devenit o piaţă importantă pentru plante şi flori. Nu mai producem industrial, dar afacerile românești prosperă
România a devenit o piaţă importantă pentru plante şi flori. Nu mai producem industrial, dar afacerile românești prosperă

„De unde sunt florile?”, partea a III-a. Anii de colonialism, dar şi spiritul antreprenorial deosebit şi gustul pentru frumos al olandezilor i-au făcut pe aceştia să fie cei mai importanţi comercianţi cu flori ai lumii.

Cum au reușit familiile tradiționale de rromi numiți boldeni să devină principalii furnizori de flori ai Capitalei, după 1990
Cum au reușit familiile tradiționale de rromi numiți boldeni să devină principalii furnizori de flori ai Capitalei, după 1990

„De unde sunt florile?”, partea a II-a. Afacerile din Capitală cu flori au fost ani de zile controlate de familii tradiţionale de rromi numiţi boldeni. Cine sunt aceştia şi cum au reuşit ca după 90 să devină principalii furnizori de flori ai Bucureştiului

Recomandări
Rusia ar putea să nu înceapă un război total cu NATO, dar Putin are un plan pentru a distruge Alianța din interior
Rusia ar putea să nu înceapă un război total cu NATO, dar Putin are un plan pentru a distruge Alianța din interior

Rusia este slăbită din cauza războiului din Ucraina și nu poate ataca NATO, dar se pare că Vladimir Putin ar avea, totuși, un plan de a distruge Alianța din interior, spun experții.

INTERVIU. Sebastian Burduja: „Am toate șansele să câștig. Nicușor Dan nu are rezultate în București”
INTERVIU. Sebastian Burduja: „Am toate șansele să câștig. Nicușor Dan nu are rezultate în București”

Sebastian Burduja, candidat PNL la Primăria Capitalei, este încrezător în șansele sale în cursa pentru șefia PMB.

ANIMAȚIE. Cum au fost atacați polițiștii de frontieră din Timiș, când încercau să oprească traficanții de migranți
ANIMAȚIE. Cum au fost atacați polițiștii de frontieră din Timiș, când încercau să oprească traficanții de migranți

A fost stare de alertă toată ziua în Timiș, după ce doi polițiști de frontieră au fost răniți în timp ce încercau să captureze o rețea de migranți care voia să iasă ilegal din România.