Mitropolia Banatului a ajuns sa cumpere una dintre cele mai frumoase cladiri din Timisoara. Vanzatorul: Clanul Carpaci

Ultima actualizare: 15-11-2015 06:54

Vanzare surpriza pe piata imobiliara din Timisoara. Mitropolia Banatului a reusit sa cumpere, dupa lungi tratative, una dintre cele mai frumoase case din centrul orasului, o cladire de patrimoniu detinuta in majoritate de clanul Carpaci.

Istoria imobilului este una tumultoasa, iar singurul proprietar care a rezistat ani in sir presiunior facute de tigani este un pensionar. Omul are un apartament in imobil si nu s-a lasat intimidat.

Singurul care a indurat totul este un fost secretar al primariei care povesteste ca stia foarte bine metoda prin care actionau tiganii. Casa, spune Florin Ciobanescu, era impartita in cinci apartamente.

Unul dintre liderii gruparii, Vladimir Carpaci, a pus mana pe un apartament si a reusit sa-i faca pe ceilalti locatari sa se mute de acolo. Apoi ar fi incercat sa ii propuna un targ si lui Ciobanescu si cum nu a inteels de vorba buna i-ar fi explicat ce o sa urmeze.

Florin Ciobanescu, fost secretar al Primariei Timisoara: "Zice vezi o casa frumoasa si te muti acolo si vii cu puradelul, cu purcelul, cu catel si intr-o luna de zile pleaca toti de acolo. La ce pret? La pretul pe care il vrem noi. La inceput cu manele dupa aia cu geamuri sparte."

Fostul secretar al primariei spune ca, pe langa hartuielile inimaginabile la care a fost supus, membrii clanului ar fi executat modificari care au afectat grav structura de rezistenta a cladirii si si-au construit closete etajate in curte.

"Pe interior erau niste contraforti, cand ei au coborat pardoseala ca sa inalte au ajuns in mijlocul casei, I-au taiat, iar din cauza asta fisurile sunt de sus pana jos."

Cladirea "vaporul", asa mai este denumit acest imobil. Denumirea este inspirata dupa forma pe care o are contructie. Partea de jos a casei a fost in proprietatea clanului Carpaci pentru aproape 20 de ani, in tot acest timp s-a degradat vizibil, au fost aduse si multe modificari desi contructia este in patrimonial orasului."

Doamna: "Din pacate la Timisoara asa se intampla. Acum au luat-o cei de la Mitropolie"

Clanul Carpaci,este unul dintre cele mai bogate din Timisoara si detine 144 de imobile in tot municipiul. Nu se cunoaste pretul cu care Vladimir Carpaci a vandut Mitropoliei Banatului partea de cladire care i-a apartinut insa, pe piata, suma la care este evaluat imobilul, potrivit dezvoltatorilor imobiliari, ar fi de cel putin 250.000 de euro. Mitropolia Banatului vrea sa infiinteze aici un centrul cultural.

Ionel Popescu, vicar eparhial : "Cum va spuneam a durat cateva luni, dar pana la urma cu ajutorul lui Dumnezeu s-a lasat convins avand in vedere ca de 209 de ani cladirea este intr-o stare jalnica."

In prezent sute de vile reprezentative pentru orasul de pe Bega sunt in posesia clanurilor de tiganesti.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO