Cristina Țopescu, o viață de film. Motivul pentru care a fost închisă în 1989

×
Codul embed a fost copiat

Cristina Țopescu a muncit, a fost respectată și iubită în mai multe redacții de televiziune din România.

Și-a început cariera la postul public de televiziune, dar apoi a făcut parte și din echipa unor televiziuni private iar nouă ne-a fost ani buni colegă.

A transmis evenimente live, a prezentat știri, dar a moderat și emisiuni de divertisment. Prin seriozitate, muncă multă și sensibilitate s-a făcut iubită de români și s-a detașat de numele respectatului ei tată, comentatorul Cristian Țopescu. În ultimii ani, s-a îndepărtat de cariera jurnalistică și s-a dedicat mai mult celeilalte pasiuni a sa: animalele. S-a înconjurat de câini pe care îi salvase și se străduia să le ofere o viață mai bună.

Cristina Țopescu: „În viață trebuie să te lupți și să ți se pară ceva normal asta. Asta e condiția noastră, până la urmă. Spun o banalitate, dar viața este o luptă și trebuie să o luăm ca pe o normalitate. Toată viața, ca să faci niște lucruri bune, fie că sunt pentru ține, fie că pentru alții și sper că încercăm să facem lucruri bune și pentru alții, trebuie să te lupți. Nimic nu se obține așa ușor, fără niciun efort.”

Cristina Țopescu a avut fără îndoială o viață de film. A luptat în primul rând pentru pasiunea ei, jurnalismul. Cu pasiune, devotament și multă muncă și-a constuit o carieră de succes în televiziune.

Citește și
Cristina Topescu
CNA, despre Cristina Ţopescu: Un model pentru toţi profesioniştii din presa scrisă şi audiovizuală din România
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

A fost una dintre vedetele Pro TV în primii ani ai televiziunii. A prezentat jurnale, dar a și transmis de la cele mai importante evenimente din țară și din străinătate.

Elena Lasconi: „Cred că în primul rând, noblețea o caracterizează pe Cristina Țopescu. Sunt oameni care se nasc nobili și alții care învață și muncesc o viață să devină nobili. Ea face parte din cei care s-au născut nobili.”

A făcut foarte multe lucruri bune și a preferat să stea în spate, să nu se laude cu lucrurile bune pe care le-a făcut și asta spune multe despre omul Cristina Țopescu.

A trecut de-a lungul vieții prin redacțiile mai multor televiziuni, dar mereu și-a făcut meseria cu aceeași pasiune. Ca jurnalist, în iunie 2012, Cristina Țopescu a fost învestită cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate, la Palatul Elisabeta. Cu șapte ani în urmă realiza un film documentar de succes despre Familia Regală - "Regele Mihai - Nihil sine Deo".

Lucian Mândruță: „În televiziune sunt două tipuri de oameni, care vin atrași de lumina strălucitoare a ecranului și care vor să fie celebri și bogați și sunt oameni care s-au născut celebri și bogați și pentru care televiziunea era un mod de a-și exprima personalitatea. Cristina era în categoria asta. Ea nu mai avea nevoie de celebritate și câteodată cred că avea prea multă, cred că o apăsa. Dar își dorea foarte mult să rămână jurnalist.”

Celebritatea a venit inițial de la numele de familie pe care Cristina îl purta cu mândrie, de la tatăl ei, marele comentator sportiv Cristian Țopescu.

Lucian Mândruță: „Tatăl era celebritatea familiei și în anii '90 să știi că a reușit să dubleze celebritatea, în anii '90 nu mai era fata tatălui, a arătat că numele Țopescu înseamnă ceva și când e atașat de Cristina.”

Emilian Isăilă: „Cristina Țopescu avea un cult pentru tatăl ei. Era marcată, i-a urmat și profesia. Cred că Cristian Țopescu a inspirat-o foarte mult pe Cristina și dacă ne uităm, ea tot timpul făcea referire la tatăl ei, în viața ei de zi cu zi. Era o relație extraordinară.”

Și totuși, viața Cristinei nu a fost mereu extraordinară. A primit o lovitură grea din partea destinului acum mai puțin de doi ani, când s-a stins și tatăl său din viață. Cristina Țopescu mai trecuse prin clipe grele și înainte de Revoluție, atunci când a încercat să ajungă la mama ei, în Germania, care se îmbolnăvise. A ajuns însă în închisoare în '89, unde a stat câteva luni după gratii.

Elena Lasconi: „A avut o viață destul de grea și să nu uităm că a avut și experiența pușcăriei. A făcut pușcărie pentru că a încercat să treacă ilegal granița, să meargă la mama ei în Germania. Nu știu să fi vorbit cu foarte multă lume despre asta, nu a vrut să vorbească în detaliu despre ce a trăit acolo.”

Mulți apropiați spun despre Cristina Țopescu că deși sociabilă și prietenoasă, era o singuratică. A iubit însă nespus întotdeauna animalele și cel puțin în ultinii ani ai vieții pe care a preferat să și-i petreacă alături de necuvântătoare.

Marius Chircă: „Animalele sunt mai sincere. S-a implicat în campanii.”

Deși mai puțin comunicativă cu oamenii din jurul ei, era totuși destul de activă pe Facebook.

Lucian Mândruță: „Pe noi social media ne minte într-un fel, pentru că și atunci când nu mai vine nimeni pe la noi încă avem senzația că sunt like-uri, că sunt share-uri, că sunt comentarii, că nu suntem singuri. Dar uite, moartea Cristinei a arătat că nu e adevărat. Putem să fim singuri înconjurați de o mulțime de oameni virtuali, care în viața reală nu înseamnă nimic. Asta e morala pe care ne-a lăsat-o fără să vrea, încercați să vă duceți înapoi în viața reală. Virtualul este o păcăleală.”

Elena Lasconi: „A dăruit iubire și ce este foarte, foarte trist este că a primit iubire practic de la necuvântătoare. Este trist că și-a găsit sfârșitul singură, că de sărbători a fost singură.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Cristina Țopescu a murit. Care ar fi fost ultimele sale cuvinte
Cristina Țopescu a murit. Care ar fi fost ultimele sale cuvinte

O veste extrem de tristă a venit ca un duș rece pentru noi toți. Cunoscuta jurnalistă Cristina Ţopescu s-a stins din viaţă la vârsta de 59 de ani.

CNA, despre Cristina Ţopescu: Un model pentru toţi profesioniştii din presa scrisă şi audiovizuală din România
CNA, despre Cristina Ţopescu: Un model pentru toţi profesioniştii din presa scrisă şi audiovizuală din România

„Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului transmit condoleanţe tuturor celor care au iubit-o şi apreciat-o, fiind un model pentru toţi profesioniştii din presa scrisă şi audiovizuală din România”, conform News.ro.

Imagini de arhivă cu Cristina Țopescu la PRO TV: corespondent și prezentator de știri
Imagini de arhivă cu Cristina Țopescu la PRO TV: corespondent și prezentator de știri

Cristina Țopescu a fost corespondent, prezentator de știri și chiar  moderator de emisiuni la PRO TV în perioada anilor 1996 - 1999.

Reacții după moartea Cristinei Țopescu: „Ne-a rugat să avem grijă de câini, dacă se întâmplă ceva”
Reacții după moartea Cristinei Țopescu: „Ne-a rugat să avem grijă de câini, dacă se întâmplă ceva”

Îndrăgita jurnalistă Cristina Ţopescu s-a stins din viaţă la vârsta de 59 de ani! A fost găsită fără suflare, duminică seară, de oamenii legii, în locuinţa din Tunari, după ce o vecină a dat alarma, îngrijorată că nu a mai văzut-o de trei săptămâni.

Reacția ministrului Sănătății, după moartea Cristinei Țopescu: „Suntem consternați”
Reacția ministrului Sănătății, după moartea Cristinei Țopescu: „Suntem consternați”

Jurnalista Cristina Ţopescu a murit. Aceasta a fost găsită decedată duminică seara, în locuința ei dintr-un complex din comuna ilfoveană Tunari. Aceasta avea 59 de ani.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin
Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra reţelei feroviare ucrainene pentru a ”paraliza” aprovizionările militare cu material din Occident - în vederea unei noi ofensive -, declară vineri un oficial ucrainean de rang înalt în domeniul securităţii AFP.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.