Reacții după moartea Cristinei Țopescu: „Ne-a rugat să avem grijă de câini, dacă se întâmplă ceva”


Ultimul update: Luni 13 Ianuarie 2020 10:52
Data publicarii: Luni 13 Ianuarie 2020 07:41
Categorie: Stiri actuale

Îndrăgita jurnalistă Cristina Ţopescu s-a stins din viaţă la vârsta de 59 de ani! A fost găsită fără suflare, duminică seară, de oamenii legii, în locuinţa din Tunari, după ce o vecină a dat alarma, îngrijorată că nu a mai văzut-o de trei săptămâni.

Vestea că jurnalista Cristina Ţopescu s-a stins din viaţă a venit ca un şoc pentru colegi şi prieteni.

O vecină a Cristinei Topescu a fost cea care a sunat dumincă seară, în jurul orei 22, la 112. Apelul a venit după ce femeia a început să se îngrijoreze, pentru că nu o mai văzuse pe Cristina de aproximativ trei săptămâni.

Oamenii legii au ajuns imediat la faţa locului şi au intrat în casă, unde au găsit-o pe Cristina Țopescu fără suflare. Pe trupul ei însă nu existau urme vizibile de violențe.

Kuki Bărbuceanu, preşedintele asociaţiei ARCA: Depresiile pe care le avem cu toţii. Toţi cei cărora ne pasă de animale, de planetă, de ce se întâmplă în ţara asta. Dar nici vorbă de speculaţii.
Reporter: Nu a fost nimic suspect?
Kuki Bărbuceanu: Absolut nimic.

Vestea că jurnalista a murit a șocat pe toată lumea, inclusiv pe colegii ei din Ministerul Sănătatii, unde lucra de puțin timp în echipa de comunciare. Colegii au crezut că este în vacanţă şi o aşteptau, luni, înapoi la muncă.

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății: "Nu știm să fi fost bolnavă, au fost sărbătorile, eu am fost plecat. Nu am fost la serviciu, am lucrat împreuna în ultimele 2 luni."

În această perioadă, cei din minister au încercat să ia legătura cu Cristina - mai întai nu a mai răspuns la telefon și la mesaje, apoi telefonul s-a închis. Ministrul Victor Costache le-a spus celor din echipă să încerce să o contacteze pe Cristina în cazul în care are nevoie de ajutor și o pot ajuta.

Alături de ea, în casă, anchetatorii au găsit şi doi dintre câinii jurnalistei, fără suflare. Alţi cinci au fost găsiţi în viaţă, însă slăbiţi. Un prieten mai vechi, membru al unei asociaţii pentru salvarea animalelor, a venit pentru a le oferi un nou cămin patrupedelor rămase în viaţă.

Kuki Barbuceanu: "Ne-a rugat pe mine şi pe soţia mea că dacă vreodată se întâmplă ceva să avem grijă de câinii ei."

Asociația Kola Kariola: "Tot lângă câinii ăia care au iubit-o şi i-au fost aproape, acolo şi-a dat sfârşitul."

Ultima postare pe Facebook a Cristinei Țopescu a fost a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie. Iar pe WhatsApp a fost activă ultima dată pe 28 decembrie, anul trecut. De atunci nu se ştie ce s-a întâmplat cu exactitate.

Cristina Țopescu avea 59 de ani şi locuia cu chirie într-un complet rezidenţial din Tunari. De-a lungul anilor s-a remarcat printr-o carieră jurnalistică de excepţie.

Se definea ca fiind o salvatoare a animalelor şi un cetăţean activ.

De la finalul anului trecut, Cristina Țopescu devenise consilier pentru probleme de comunicare a ministrului Sănătății, Victor Costache.

Horațiu Moldovan: "A fost consilier pentru probleme de comunicare, participativă, pasionată, a avut o contribuție importantă pentru noi."

Trupul fără viaţă al Cristinei Topescu a fost dus la IML pentru necropsie. Surse din anchetă spun că nu au găsit nimic suspect în casă şi, din primele informaţii, pare să fi avut o moarte liniştită.

Ancheta medico-legală urmează să stabilească dacă a fost vorba despre un infarct sau despre un atac cerebral.

Dumnezeu să o odihnească în pace.

Reacția ministrului Sănătății, după moartea Cristinei Țopescu: „Suntem consternați”
Ultima imagine cu Cristina Țopescu în viață: „Cu doi oameni dragi mie”
De ce a murit Cristina Țopescu. Ce spun sursele medicale despre decesul jurnalistei
VIDEO PROTVPLUS.RO
Pepe, provocare picantă pentru Măruță

De ziua lui, Cătălin Măruță a primit cele mai picante întrebări, sub amenințarea sosului iute.


15:02
Concurs de bancuri cu Mioara Velicu și Irina Loghin

Invitate la emisiunea "La Măruță", Mioara Velicu și Irina Loghin s-au duelat în cele mai amuzante bancuri.


18:25
Depresia, boala sufletului

17:26
Keo, un tată de nota 10

07:17
HPV, virusul ce poate cauza cancer de col uterin

HPV este un virus foarte contagios și poate duce la apariția cancerului de col uterin. Peste 80% dintre persoanele active sexual dobândesc acest virus.


13:01
Împreună, de dragul copilului

Misha și Connect-R au rămas în relații bune, de dragul Mayei. Misha: "Niciunul dintre noi nu va trăi toată viața singur."


12:40
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47