Criminalul de la Charleston a publicat online un manifest rasist. Ce imagini au descoperit anchetatorii cu tanarul de 19 ani

Ultima actualizare: 24-06-2015 06:59

Ancheta oficiala incepe sa clarifice motivatiile tanarului de 21 de ani care a ucis 9 negri intr-o biserica din Charleston.

Dylan Roof avea un site de Internet cu continut rasist, unde a postat zeci de fotografii in care arde sau calca in picioare drapelul federal al Statelor Unite. Afiseaza in schimb controversatul drapel confederat, de dinaintea Razboiului de secesiune.

Fotografiile si textul au aparut sambata pe un site, "Last Rhodesian", iar Washington Post scrie ca oficiali americani au confirmat ca site-ul ii apartinea lui Roof. Numele site-ului face  referinta la fostul stat african Rhodesia, care era condus de albi.

Multe dintre locurile aratate in fotografii par alese pentru a scoate in evidenta trecutul segregationist al localitatii si pentru a irita comunitatea de culoare, evidentiind situri cu importanta speciala in istoria afro-americanilor, noteaza Reuters.

Roof, in varsta de 21 de ani, a fost arestat joi si pus sub acuzarea pentru uciderea a noua persoane la biserica metodista episcopala Emanuel din Charleston. Autoritatile sustin ca tanarul a petrecut o ora la o sedinta de studiu biblic inainte de a deschide focul asupra enoriasilor.

Textul postat pe site ilustreaza opinia autorului privind superioritatea albilor si precizeaza ca acestia nu au motive sa se simta vinovati pentru modul in care ii trateaza pe afro-americani.

"Sper din tot sufletul ca negrii au fost tratati rau de-a lungul istoriei de catre albi, dar nu este adevarat. Nimic nu este adevarat. Ni se spune sa acceptam ceea ce se intampla acum pentru ca stramosii nostri au gresit, dar totul se bazeaza pe minciuni istorice, exagerari si mituri. Doar o patrime din oamenii din sud aveau un sclav. Cu toate acestea, fiecare persoana este tratata ca si cum ar avea un stramos care avea sclavi in proprietate. "

"Nu am de ales... Aleg Charleston pentru ca este orasul cel mai istoric din statul meu si pentru ca la un moment dat a avut cea mai mare proportie de negri la albi din tara", se noteaza in text.

Printre fotografiile postate pe site este un prim-plan al unei arme de calibrul 45, acelasi tip de arma cu care politia sustine ca s-a comis atacul armat de la Charleston.

In alte imagini apare un tanar care seamana puternic cu Roof. Intr-una din acestea el tine arma automata si un mic drapel confederat. De asemenea, tanarul a fost fotografiat pe o plaja pe care au fost desenate in nisip simboluri ale adeptilor suprematiei albe.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO