Crimă în județul Iași. Un individ a ucis o bătrână care îl reclamase la poliție

Ultima actualizare: 09-09-2020 17:53
Crimă între vietnamezi în Cluj
Pro TV

Crimă sângeroasă într-o comună din judeţul Iaşi. O bătrânică de 80 de ani a fost ucisă, iar suspect este un vecin din sat, supărat că femeia nu a vrut să îşi retragă o plângere depusă împotriva lui.

Bărbatul recunoaşte că i-a furat bani din casă de mai multe ori, ba chiar şi nişte lucruri din gospodărie. Însă, enervat că pensionara l-a reclamat la poliţie, a urmărit-o şi a înjunghiat-o, spun procurorii. Crima a îngrozit întreaga comunitate.

Tragedia s-a petrecut în comuna Ţibănești din judeţul Iaşi. Vecinii spun că bărbatul de 55 de ani îi făcuse tot felul de probleme bătrânei, în ultima vreme: i-a furat bani din casă, dar şi vinul din beci.
Exasperată, femeia de 80 de ani a depus plângere pe numele vecinului, care a reacţionat extrem de dur, şi a ameninţat-o cu moartea. Văzând că pensionara nu renunţă la reclamaţie, a atacat-o!

„A fost dat la poliţie, se judeca cu el, a ameninţat-o la un magazin din centru, că dacă nu îşi retrage plângerea, o omoară. Şi, până la urmă, s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Era singurică, avea grijă de ea un nepot. Nepotul a văzut că nu mai răspunde la telefon, a tot sunat-o, nu mai răspunde, a venit să o caute, să vadă de ce nu răspunde. Şi a găsit-o moartă peste gârlă” povestește o femeie din localitate.

Vecinii spun că bătrâna locuia singură, iar individul a înjunghiat-o, la căderea serii, imediat după ce femeia le-a dat de mâncare animalelor din gospodărie. Suspectul i-a furat apoi banii din portofel, iar victima a fost găsită fără viaţă, într-un șanț de la marginea casei.

„Ar fi avut un conflict între dânşii, ar mai fi furat-o, dumneaei a dat-o în judecată, a câştigat procesul şi s-ar fi întâlnit undeva în deal, la un magazin, ea s-a dus după pensie. Frică îţi este la orice pas, oricând, oriunde, pentru că nu ai încredere în oameni, îl vezi om, dar nu ştii ce îi poate capul. Mergi pe lângă el, ţi-a dat bună ziua, dar prin spate îţi bagă cuţitul” spune o altă vecină.

Femeie în vârstă: „Până nu auzeam atâtea, eu nu încuiam uşa. Sunt singură de 26 de ani şi nu am încuiat uşa. Dar acum, vă spun sincer, o încui. El i-a spus să îşi retragă plângerea, că îi plăteşte pe parcurs paguba şi ea i-a zis că legea să aleagă. Şi el a băut până seara, a pândit-o până a plecat şi i-a făcut capătul”.

„Să facă puşcărie, a făcut greşeala, gata. Crima e crimă. Legea e lege, ochi pentru ochi” este de părere un localnic.

Procurorii din Iaşi au deschis dosar penal pentru omor şi tâlhărie.

Mihaela Apostol, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi: „S-a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile”.

Dacă va fi găsit vinovat, individul riscă să o pedeapsă cuprinsă între 10 şi 25 de ani de puşcărie.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO