O echipă de voluntari ai Federației Asociațiilor de Români din Europa și Olvidados au trăit clipe de groază în Harkov. În timpul filmărilor, rușii au început să bombardeze zona, iar românii au fugit să se adăpostească.

Printre voluntari se afla și Daniel Țecu, președintele Federației Asociațiilor de Români din Europa, care a organizat peste 35 de convoaie umanitare în Ucraina, până în prezent. 

Voluntarii români distribuiau medicamente și alimente la nord de Harkov 

Voluntarii români distribuiau medicamente și alimente la nord de Harkov, într-un sat aflat doar la 15 km de la frontiera cu Rusia când au fost surprinși de un bombardament. Aceștia au fost forțați să alerge ca să scape cu viață.

Doi dintre voluntari au suferit răni ușoare 

Vice-președintele organizației Olvidados, Olga San Martin și un asistent medical, Teresa Blanco, au suferit răni ușoare, însă se află în afara oricărui pericol.

Echipa de voluntari vizita ruinele unui centru, bombardat cu doar câteva zile înainte de ruși. În jur de 300 de civili și-au pierdut viața în urma atacului rușilor. 

Pericolul este la tot pasul, însă experiența voluntarilor care sunt în zone de război este o lecție pentru noi, o lecție de curaj, empatie și sacrificiu. Din momentul în care am văzut cu ochii mei suferința, panica și dezastrul lăsat în urma războiului, am simțit că nu pot să fiu în altă parte decât acolo, aproape de ei, ajutându-i”, a declarat Daniel Țecu, președinte FADERE, într-un comunicat de presă.