Cosmarul romanilor care se intorc in tara de Sarbatori. "Venim acasa rupti de munca, din Italia, si pentru ce?"

Dată publicare: 20-12-2015 19:53
Dată actualizare: 23-12-2015 07:19


Calvarul romanilor care se intorc acasa de sarbatori continua si acum in vama Nadlac. De parca nu ar fi fost de ajuns ca unii dintre ei au stat cate 6 ore in coloana, la intrarea in tara isi fac alti nervi atunci cand se aseaza la rand pentru rovinieta.

Fericitii care scapa de procedurile birocratice abia asteapta sa ajunga la ai lor plini de daruri.

Sofer: "Sa fim alaturi de copii, sa mancam o tochitura moldoveneasca, sa bem un paharel cu vin. Daca e zapada, daca nu, facem zapada din polistiren acasa, in curte."

Sofer: "Ne intalnim dupa 3 ani dezile toti, suntem 5 frati. Cu porculetul, cu tuiculita fiarta. Avem cadouri pentru toti. Pentru toti avem cadouri. Si parintii si fratii merita!"

Acesti oameni sunt printre putinii care au mai avut taria sa si zambeasca dupa orele pierdute la coloana kilometrica de la intrarea in Romania. Nervosi, romanii care vin din strainantate si abia asteapa sa ajunga acasa la cei dragi le reproseaza autoritatilor ca la intrarea pe autostrada Nadlac-Lugoj-Deva, exista doar o singura ghereta de unde pot cumpara rovinieta.

Nadlac este singurul punct de trecere de pe o Autostrada, in Romania. Are 20 de benzi de circulatie, cate 10 pe sens, dar tot nu face fata traficului din aceste zile, potrivit autoritatilor. In ultimele 24 de ore politistii de frontiera au numarat 8.300 de masini.

Sofer: "Rusine sa le fie la toti. Am stat un an in Italia si am muncit, rupti de munca, si venim acasa, pentru ce?"

Problema este ca cele peste 25.000 de persoane pe zi, care revin in tara de Craciun sau de Paste, fac asta an de an. Tot an de an se lovesc de aceleasi cozi si nimeni nu-si explica de ce autoritatile refuza sa ia masuri, astfel incat trecerea de la vama Nadlac sa fie mai rapida.


VIDEO PROTVPLUS.RO