Moartea unei romance de 43 de ani, in Spania, este un cosmar infinit pentru rudele indurerate.

De cand s-a intamplat nenorocirea, pe patru ianuarie, oamenii asteapta ca trupul sa fie adus acasa, in comuna Namoloasa, din judetul Galati. Femeia a fost ucisa de iubitul ei, un albanez din Kosovo, un individ foarte gelos.

Familia a aflat in urma cu o luna si o saptamana despre moartea femeii de pe internet. Nici ambasada, nici Ministerul Afacerilor externe si nici politia nu au anuntat, pana acum, oficial rudele ca Mariana Carmen Radu a fost ucisa. 

Chiar daca un frate al femeii a fost acolo si s-a ocupat de toate formalitatile, trupul nu a fost nici pana acum adus acasa. Indurerate, rudele au pregatit toate cele necesare pentru inmormantare si asteapta.

Ruda: "Am pregatit asa, ca sa o imbracam. Sa imbracam o fata in locul ei, daca nu putem. Am luat cum ii placea ei sa imbrace. Si la pomana am vorbit sa-i facem."

Durerea mamei s-a amplificat odata cu trecerea timpului. De mai bine de o luna asteapta sa isi vada pentru ultima data fata. Vestea tragediei le-a dat-o o ruda de-a criminalului, pe Facebook.

Eduard Radu, fratele victimei: ""S-a intamplat o nenorocire, Charlie a omorat-o pe mama ta!", direct asa a scris. "A omorat-o pe mama ta si el este arestat, s-a predat la politie." Si am hotarat ca sa plec dupa ea, in Spania. Dupa ce am ajuns acolo, mi-au spus mergi la "tonatorio" (n.r. morga), am platit acolo patru mii de euro ca sa mi-o aduca acasa, dupa ce am platit au spus sa asteptam patru, cinci zile si vine."

Mariana Carmen Radu era plecata de 14 ani in Spania si lucra la un call-center. Acolo l-a cunoscut si pe Charlie, dupa cum ii spuneau prietenii, un albanez din Kosovo de care s-a indragostit acum 10 ani.

Alexandru Moldoveanu, fiul victimei: "Eu cu mama mai vorbeam si, din ce stiu eu, din spusele ei, el era o persoana foarte geloasa si, de aici, porneau de fiecare data certurile, intre ei doi."

Tragedia s-a intamplat in noapte de 4 spre cinci ianuarie, in apartamentul celor doi din Madrid. Rudele femeii au presimtit ca este ceva in neregula, pentru ca Mariana obisnuia sa sune des acasa.

Ilinca Murgu, mama victimei: "Eu, vazand ca de doua, trei zile nu m-a sunat, plangeam in casa si ma foiam in casa si spuneam si la baieti "nu mai pot, ce-i cu fata de nu mai suna?". Care ea suna zilnic, de trei, patru ori pe zi si vorbea intr-una cu noi. Nu-mi ajunge fata acasa. Am pus si masa intinsa, tot asezata, numai sa imi apara acasa si vad ca nu sunt sanse. Care-i treaba nu stiu."

Daniela Neacsu, sora victimei: "Am auzit ca s-au decretat cateva zile de doliu in Spania, in rest absolut nimic, nimic."

Conform presei spaniole, criminalul s-ar fi predat imediat dupa nenorocire. La cererea anchetatorilor, corpul victimei a fost autopsiat de doua ori pana acum. Nimeni nu a explicat, insa, familiei de ce dureaza atat de mult repatrierea. In urma Marianei ramane un fiu in varsta de 22 de ani, student la Facultatea de Mecanica din Galati.