Nicusor Constatinescu scapa de arestare. Decizia luata de magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti este definitiva

×
Codul embed a fost copiat

Baronul de Constanta Nicusor Constantinescu rasufla usurat. Curtea de Apel Bucuresti i-a anulat, luni seara, mandatul de arestare preventiva emis pe numele sau de Tribunalul Bucuresti, in nurma cu cateva saptamani.

UPDATE 19:00 Presedintele Consiliului Judetean Constanta primise permisiunea de a se opera de prostata in Statele Unite, insa pentru ca nu s-a intors la timp procurorii DNA au cerut ca pe numele lui sa fie emis un mandat de arestare in lipsa, ca sa poata fi dat in urmarire internationala.

Decizia de luni este definitiva, asa ca politicianul mai poate sta in America pana in septembrie pentru tratamentul post operator.

Magistratii au admis constestatia lui Nicusor Constantinescu

Contestatia lui Nicusor Constantinescu fata de arestarea preventiva dispusa de Tribunalul Capitalei, la propunerea DNA, a fost admisa, marti, de Curtea de Apel Bucuresti, decizia fiind definitiv.

Citește și
Nicusor Constantinescu
Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, va fi dat in urmarire internationala

Prin decizia de marti, CAB a respins inlocuirea controlului judiciar, dispus initial in cazul lui Constantinescu, cu arestul preventiv. Instanta a stabilit, de asemenea, ca presedintele Consiliului Judetean Constanta, aflat in SUA, a stat in mod legal in afara tarii intre 18 iunie si 1 iulie, potrivit Mediafax.

In aceste conditii, mandatul european de arestare emis pe numele lui Nicusor Constantinescu ramane fara obiect. Dupa judecarea contestatiei, avocații lui Constantinescu au declarat ca viza prin care acesta mai poate ramane pe teritoriul SUA va expira la inceputul lunii octombrie. Pe de alta parte, Consiliul Județean Constanța a transmis, tot marți, noi documente medicale pentru a demonstra ca Nicușor Constantinescu nu poate fi adus in Romania, unul din documente fiind o scrisoare semnata de un medic roman care susține ca Seful CJ mai are nevoie de tratament Si interventii chirurgicale.

"Eu sunt medicul care il trateaza pe domnul Nicușor Constantinescu și el este in prezent in grija mea datorita condițiilor care ii amenința viața. Domnul Nicușor Constantinescu necesita in continuare alte tratamente și intervenții chirurgicale. In prezent, el nu este stabil medical sa calatoreasca pana cand problemele medicale prezente nu vor fi rezolvate", se arata intr-un document datat 11 iulie și semnat de catre Doru Paul, profesor asistent de medicina de la Centrul de Cancer Monter.

Nicusor Constantinescu a fost dat in urmarire internationala, printr-o hotarare din 7 iulie a Tribunalului Bucuresti, care a dispus, totodata, emiterea unui mandat european de arestare pe numele acestuia. In aceeasi zi, aparatorul lui Constantinescu a contestat cele doua decizii la Curtea de Apel Bucuresti.

Consiliul Judetean Constanta a transmis noi documente pentru a demonstra ca Nicusor Constantinescu nu poate fi adus in tara

Consiliul Judetean Constanta a transmis, marti, noi documente medicale pentru a demonstra ca Nicusor Constantinescu nu poate fi adus in Romania.

Unul din documente este o scrisoare semnata de un medic roman care sustine ca seful CJ mai are nevoie de tratament si interventii chirurgicale: “Eu sunt medicul care il trateaza pe domnul Nicusor Constantinescu si el este in prezent in grija mea datorita conditiilor care ii ameninta viata. Domnul Nicusor Constantinescu necesita in continuare alte tratamente si interventii chirurgicale. in prezent, el nu este stabil medical sa calatoreasca pana cand problemele medicale prezente nu vor fi rezolvate”, se arata in documentul datat 11 iulie si semnat de catre Doru Paul, profesor asistent de medicina de la Centrul de Cancer Monter.

De asemenea, reprezentantii Consiliului Judetean Constanta au mai transmis si rezultatul unei tomografii computerizate de abdomen si pelvis, realizata in 10 iulie la Spitalul North Shore – Long Island Sistemul de Sanatate Evreiesc.

Concluziile acestei tomografii sunt urmatoarele:

“Glanda tiroida este cufundata. Nu exista andenopatii axilare, mediastinale sau hilare. Inima si pericardul sunt normale. Aorta toracica si principalele artere pulmonare sunt normale in diametru. Nu exista nicio efuziune pleurala. Ramificatiile traheo-bronhiale sunt evidente. Nu exista noduli pulmonari masa sau consolidare. Ficatul este normal ca marime si contur fara leziune focala. Nu exista dilatari biliare intra sau extra hepatice. Vena port este evidenta. Vezica biliara este plina de fluid. Splina, pancreasul si glandele suprarenale sunt normale. Rinichii s-au dezvoltat simetrical fara hidronefroza. Aorta abdominala este normala in diametru. Nu exista andenopatie retroperitonala, pelvica sau inghinala. Nu exista ascita. Abcesul abdominal anterior este identificat ca masurand 9.0 x 4.5 x 13.5 cm. Cateva bule de gaz au fost vazute in aceasta colectie. Intestinul subtire adiacent este aderent la aceasta colectie. Nu exista o obstructie a intestinului. Apendixul este normal. Exista o ingrosare a peretelui anterior al vezicii urinare care este de natura reactiva. Pacientul este in stare post radicala de prostatectomie. in zona operata nu se observa probleme. Structura osoasa vizualizata demonstreaza schimbari degenerative in ambele coapse. Ginecomastie bilaterala usoara este prezenta”.

Reprezentantii CJ mai precizeaza ca si aceste documente sunt autentificate prin Apostila Conventiei de la Haga din 1961, Romania fiind stat semnatar al acestei Conventii din 2001, apostila respectiva garantand recunoasterea oficiala prin lege. CJ Constanta a transmis, in ultima perioada, mai multe documente medicale semnate de diversi doctori din Statele Unite ale Americii pentru a demonstra ca Nicusor Constantinescu nu este transportabil in Romania, avand in vedere starea sa de sanatate.

Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost dat in urmarire internationala, printr-o hotarare din 7 iulie a Tribunalului Bucuresti, care a dispus, totodata, emiterea unui mandat european de arestare pe numele acestuia. In aceeasi zi, aparatorul lui Constantinescu a contestat cele doua decizii la Curtea de Apel Bucuresti.

Surse judiciare au precizat, vineri, pentru Mediafax, ca autoritatile judiciare romanesti continua demersurile legale de punere in executare a deciziei instantei romanesti care a stabilit ca Nicusor Constantinescu sa fie arestat preventiv. Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost dat in urmarire nationala la finalul lunii iunie, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis inlocuirea masurii controlului judiciar cu arestarea preventiva pentru 30 de zile.

Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale distincte. Intr-unul dintre ele este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea pentru ca a atribuit nelegal terenuri.
intr-un alt dosar, seful CJ Constanta este cercetat pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 cartuse de 9 milimetri.

Citește și...
Nicusor Constantinescu este suspectat ca ar fi falsificat scrisoarea medicala care l-a trimis la tratament in SUA
Nicusor Constantinescu este suspectat ca ar fi falsificat scrisoarea medicala care l-a trimis la tratament in SUA

Continutul scrisorii medicale depuse la instanta de Nicusor Constantinescu se regaseste, in mare parte, intr-un email trimis de presedintele CJ Constanta doctorului care a emis documentul.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, va fi dat in urmarire internationala
Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, va fi dat in urmarire internationala

Surse din politie citate de Mediafax au declarat ca presedintele CJ Constanta Nicusor Constantinescu a fost dat in urmarire nationala, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis inlocuirea masurii controlului judiciar cu arestarea preventiva pentru 30 de zile.

Presedintele CJ Constanta Nicusor Constantinescu, urmarit penal pentru abuz in serviciu, a parasit miercuri Romania
Presedintele CJ Constanta Nicusor Constantinescu, urmarit penal pentru abuz in serviciu, a parasit miercuri Romania

Presedintele consiliului judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, cercetat de DNA pentru abuz in serviciu, a plecat in Statele Unite.

Recomandări
LIVE UPDATE. Zi importantă pentru aderarea României la Schengen. Este oficial: Austria a decis să voteze împotriva României
LIVE UPDATE. Zi importantă pentru aderarea României la Schengen. Este oficial: Austria a decis să voteze împotriva României

Miniştrii de interne din Uniunea Europeană se reunesc, astăzi, la Bruxelles, în cadrul Consiliului pentru Afaceri Interne (JAI). Primul punct pe ordinea de zi se află Spaţiul Schengen şi extinderea sa către România, Bulgaria şi Croaţia.

Colectiv: Instanţa supremă admite în principiu recursul în casaţie intodus de Piedone. Procesul începe în februarie
Colectiv: Instanţa supremă admite în principiu recursul în casaţie intodus de Piedone. Procesul începe în februarie

Fostul primar Cristian Popescu-Piedone a introdus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o cale extraordinară de atac împotriva condamnării de patru ani închisoare primită în dosarul Colectiv, cererea sa urmând a fi dezbătută în luna februarie 2023.

Gemenii lui Al Pacino, apariție rară la un eveniment monden. Tinerii de 21 de ani, alături de mama lor pe covorul roșu
Gemenii lui Al Pacino, apariție rară la un eveniment monden. Tinerii de 21 de ani, alături de mama lor pe covorul roșu

Gemenii lui Al Pacino, apariție rară la un eveniment monden. Tinerii de 21 de ani, alături de mama lor pe covorul roșu